Muži samotáři. Jsou spokojení nebo zoufalí?
Ilustrační foto: ingimage.com

Muži samotáři. Jsou spokojení nebo zoufalí?

19. 9. 2019

Rozvedení, ovdovělí nebo prostě žijící dlouhodobě bez partnerky. Takových mužů je mezi seniory mnoho. Jenže se o nich nemluví, nedávají o sobě vědět. Na rozdíl od žen se totiž méně rádi sdružují. Říká se, že muži samotu vítají, zatímco ženy ji nesnášejí. Je to pravda nebo mýtus?

muži vztahy a sex
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Kuželková
Paní Jarmila mi mluví z duše - i já jsem si zažila . kde si byla,s kým si tam byla...,děkuji pěkně už to mám za sebou a jsem sama se sebou víc než spokojená.
Jarmila Fialová
Na výlety mám kamarádky,na dovolenou nejradši sama,na pokec dcery,na opravy v bytě zeťáka a jinak jsem ráda,že jsem sama.Mohu se během minuty rozhodnout,sbalit a někam vypadnout a nemusím se zodpovídat z toho,kam jdu,kdy přijdu atd.Výčitky,podezírání,toho jsem si užila dost a teď si žiju a užívám podle svého.
Soňa Prachfeldová
Ti vědí samotari nejlépe, proč jim taková situace vyhovuje , všem je takové, jaké si to člověk učiní.
Ján Zábranský
Najviac poitujem svoju osamelosť v spoločnosti. Chodím do spoločnosti ludí na krátke "výlety" aby som sa s radosťou vracal do naplnenej samoty.
Antonín Vácha
Nejsem zoufalý. Jsem poměrně spokojený, kromě současné krize ve společnosti, kdy vítězí lež a bývalí estébáci.
Marie Doušová
Samotáři ,muži či ženy, to podstupují dobrovolně a je jim fajn ,tak proč to řešit. Přeji jim hezký a spokojený život.
Jitka Caklová
I "tichá voda břehy omílá" a své existence si také užívá. Možná někdy víc, než ta divoká :-)
Antonín Nebuželský
Znám z okolí dva, tři takové muže. Nestrádají,občas pokecají, asi jsou v pohodě. Já bych to nemohl, jsem společenský, ale na straně druhé, pouštět si někoho domů, to nevím. Těžko říct.
Jitka Caklová
Oprava poslední věty v příspěvku 19.9.2019 13:53: Znám lidi, kteří i v páru trpí osamělostí.
Jitka Caklová
"Ve slovnících stojí samota a osamělost vedle sebe jako synonyma. V životě je to jinak. OSAMĚLOST JE STAV MYSLI, V NĚMŽ VÁM NEUSTÁLE SCHÁZÍ NĚKDO DRUHÝ. SAMOTA ČLOVĚKU NAOPAK PŘINÁŠÍ USTAVIČNOU RADOST ZE SEBE SAMA." Proto na otázku v titulu článku je jediná odpověď: Muži samotáři, ani ženy samotářky nejsou zoufalí, protože umí být sami sebou a "nedají se zastrčit do jakékoliv škatulky. Umí být šťastní ze života jaký žijí, protože jsou svobodní - nezávislí."

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%