Ilustrační foto: ingimage.com
Muži samotáři. Jsou spokojení nebo zoufalí?
19. 9. 2019
Rozvedení, ovdovělí nebo prostě žijící dlouhodobě bez partnerky. Takových mužů je mezi seniory mnoho. Jenže se o nich nemluví, nedávají o sobě vědět. Na rozdíl od žen se totiž méně rádi sdružují. Říká se, že muži samotu vítají, zatímco ženy ji nesnášejí. Je to pravda nebo mýtus?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Kuželková
23.9.2019 10:34
Paní Jarmila mi mluví z duše - i já jsem si zažila . kde si byla,s kým si tam byla...,děkuji pěkně už to mám za sebou a jsem sama se sebou víc než spokojená.
Jarmila Fialová
21.9.2019 11:14
Na výlety mám kamarádky,na dovolenou nejradši sama,na pokec dcery,na opravy v bytě zeťáka a jinak jsem ráda,že jsem sama.Mohu se během minuty rozhodnout,sbalit a někam vypadnout a nemusím se zodpovídat z toho,kam jdu,kdy přijdu atd.Výčitky,podezírání,toho jsem si užila dost a teď si žiju a užívám podle svého.
Soňa Prachfeldová
21.9.2019 07:47
Ti vědí samotari nejlépe, proč jim taková situace vyhovuje , všem je takové, jaké si to člověk učiní.
Ján Zábranský
20.9.2019 21:18
Najviac poitujem svoju osamelosť v spoločnosti. Chodím do spoločnosti ludí na krátke "výlety" aby som sa s radosťou vracal do naplnenej samoty.
Antonín Vácha
20.9.2019 13:47
Nejsem zoufalý. Jsem poměrně spokojený, kromě současné krize ve společnosti, kdy vítězí lež a bývalí estébáci.
Marie Doušová
20.9.2019 11:04
Samotáři ,muži či ženy, to podstupují dobrovolně a je jim fajn ,tak proč to řešit. Přeji jim hezký a spokojený život.
Jitka Caklová
20.9.2019 08:04
I "tichá voda břehy omílá" a své existence si také užívá. Možná někdy víc, než ta divoká :-)
Antonín Nebuželský
20.9.2019 06:16
Znám z okolí dva, tři takové muže. Nestrádají,občas pokecají, asi jsou v pohodě. Já bych to nemohl, jsem společenský, ale na straně druhé, pouštět si někoho domů, to nevím. Těžko říct.
Jitka Caklová
20.9.2019 00:33
Oprava poslední věty v příspěvku 19.9.2019 13:53: Znám lidi, kteří i v páru trpí osamělostí.
Jitka Caklová
19.9.2019 22:56
"Ve slovnících stojí samota a osamělost vedle sebe jako synonyma. V životě je to jinak. OSAMĚLOST JE STAV MYSLI, V NĚMŽ VÁM NEUSTÁLE SCHÁZÍ NĚKDO DRUHÝ. SAMOTA ČLOVĚKU NAOPAK PŘINÁŠÍ USTAVIČNOU RADOST ZE SEBE SAMA." Proto na otázku v titulu článku je jediná odpověď: Muži samotáři, ani ženy samotářky nejsou zoufalí, protože umí být sami sebou a "nedají se zastrčit do jakékoliv škatulky. Umí být šťastní ze života jaký žijí, protože jsou svobodní - nezávislí."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA