Ilustrační foto: ingimage.com
Muži samotáři. Jsou spokojení nebo zoufalí?
19. 9. 2019
Rozvedení, ovdovělí nebo prostě žijící dlouhodobě bez partnerky. Takových mužů je mezi seniory mnoho. Jenže se o nich nemluví, nedávají o sobě vědět. Na rozdíl od žen se totiž méně rádi sdružují. Říká se, že muži samotu vítají, zatímco ženy ji nesnášejí. Je to pravda nebo mýtus?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
19.9.2019 21:29
Osamělost či samota se nedá srovnávat. Každý člověk je originál a nepatří do žádné. škatulky. To samé platí i o lidech, ne?
Jana Šenbergerová
19.9.2019 14:35
Jsem přesvědčená o tom, že kdo není naprosto nesnesitelný a nechce být sám, vždycky si někoho nebo nějakou společnost najde. Problém vidím hlavně v tom, že mnozí dospělí ještě nedospěli. Opravdu dospělí jedinci nejenže samotu dobře snášejí, oni si v ní i libují, protože ví, že štěstí je jen pocit, který není na nikom a na ničem závislý, jen na nich.
Jitka Caklová
19.9.2019 13:53
Je naprosto jedno zda v tomto smyslu jde o muže, či o ženu. Před pěti lety jsem se zaregistrovala na portál i60 v domnění, že mi něco schází, nebo že o něco přicházím. Po různých zkušenostech jsem došla k závěru, ač ve spokojeném manželství, si mohu dovolit stejný luxus, jako "jedenasedmdesátiletý Bohumil". Znám lidi, kteří i v páru trpí samotou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA