Foto: autorka
Že bych byla potrefená husa?
4. 9. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
4.9.2019 23:57
Myslím si, že dáváte Věrčiným slovům zcela jiný smysl. Od parafráze Mozarta až po - já a oni. Vždy je na straně jedné někdo, kdo je zasvěcen, kdo rozumí, kdo je odborník a na druhé straně laik, který může, či nemusí toho odborníka ve všem poslechnout, či slepě následovat. V každém případě odborníky ctím, protože co by byl svět bez nich. Teď si odmysleme íčko, mluvím obecně. Ale na druhé straně je každý člověk individualita a může věci vnímat trochu jinak, než většina. Ctěme proto i menšinový názor, pokud nevybočuje z rozumných, slušných mezí.
Jitka Caklová
4.9.2019 23:02
„já a oni“, pak je tedy dobré si uvědomit, že lidé jsou pro mě zrcadlem, ve kterém vidím své klady i zápory a dělení na "mí - tví", není zrovna ta nejlepší cesta.
Věra Ježková
4.9.2019 22:21
Elenko, chtěla jsem tím pouze vyjádřit, že někteří se mnou souhlasí. A vypůjčila jsem si Mozartovo „Mí Pražané mi rozumějí“. Nic víc za tím nehledej.
Elena Valeriánová
4.9.2019 22:10
Věrko, teď jsi mě pobavila: "mí íčkaři." To se teď budeme takto kastovat, dělit? Za chvíli budeme přátelé a nepřátelé? To snad ne!
Irena Mertová
4.9.2019 22:06
Jasně, vždyť dokud ještě žijem, je všechno OK - zpívá se v jedné písničce :-)
Věra Ježková
4.9.2019 21:44
Radku, děkuju. To jsem vůbec netušila, co způsobím. Ale je hezké, že se íčkaři zajímají. V článku jsem vyjádřila svůj postoj, nemám důvod vzápětí na něm cokoli měnit. Prostě jsem cítila cosi jako „já a oni“. Za odborníky vás považuju, s tím nic nenadělám. Nemyslela jsem to ani konfrontačně. Jen prostě nepovažuji za důležité, je-li na fotce něco o milimetr nebo odstín špatně. A jejich hodnocení přece je subjektivní. Fotku vnímám jako celek. Jaký ve mně vyvolá dojem. Nemajíc ráda ptáky, brouky, motýly, fotky s nimi nehodnotím. Pokud hvězdičkuji, pak buď 5, nebo vůbec. Protože nechci někomu ublížit „horší známkou“. Nemám dojem, že bych se hájila, že fotím pro radost - vyplývá to snad z pojmu „nadšený amatér“? Z reakcí na můj článek ovšem vyplývá, že někteří „mí íčkaři mi rozumějí“. Tak jsme si to hezky vypsali a budeme všichni radostně fotit dál. :-)
Radovan Cakl
4.9.2019 21:14
Po přečtení článku a příspěvků jsem také váhal napsat svůj názor, ale protože se mne 1. odstavec týká, tak mi to nedá. Věro, fotky máš jinak pěkné, nikdy jsem neměl k žádné Tvé fotce na FD výhrady. Ta předmětná fotka byla opravdu nepovedená, tak jsem se k ní vyjádřil, včetně zdůvodnění, proč k tomu došlo s nadějí, že si na vznik té chyby dají případně pozor i ostatní. Stát se to může každému. Jsem toho názoru, že když něco dělám, třeba fotím, budu se snažit, aby mé fotky, aspoň ty, které veřejně prezentuji, byly co nejlepší. A hájit se tím, že fotím jen pro (svoji) radost, je při zveřejňování svých snah trochu scestné. To je stejné, jako když si pozvu přátele z íčka, abych se jako kuchař amatér pochlubil svou svíčkovou s knedlíkem. Někdo z přátel by mi pak řekl, že mám knedlíky rozvařené, nebo jsem do nich nedal droždí, případně že mám sraženou omáčku, a dokázal by mi poradit jak se toho příště vyvarovat, asi by mě to mrzelo. Ale nehájil bych se tím, že vařím jen pro radost a nechci být profíkem. Ještě horší by pro mne snad bylo, kdybych si toho byl vědom a přátelé by mě chválili. A co se týká rozdělení FD na „profíky“ a ty, kteří si budou všechno jen chválit bez snahy se zlepšit, je podle mne nesmysl už z toho důvodu, že tu žádný profík není, ale jen ti, kterým záleží na tom, čím se prezentují, mají snahu se něco přiučit, zlepšovat se, a dokážou přijmout jiný názor. Nikdo z nás tu není dokonalý, po fotografické stránce, ani po lingvistické.
Věra Ježková
4.9.2019 20:30
Děkuji i dalším za upřímná slova. Ještě mne napadlo, že v obou uvedených případech, tedy fotka a písemný výrok íčkaře, upřednostňuji obsah před formou. Asi právě kvůli převládajícímu amatérismu všech zúčastněných. Zlepšovat se hodlám, jak uvádím v závěru. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA