Foto: autorka
Když hrušky brečely
24. 8. 2019Teď v době, kdy často my starší myslíme na to, co bylo na konci srpna před půl stoletím, jsem si vzpomněla na jednu povídku, kterou jsem kdysi napsala kamsi. A tak ji taky tady uveřejňuji.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Drahomíra Stínilová
2.9.2019 12:36
Děkuji ještě ještě za další postřehy. Byla to skutečně nehezká, šedivá doba.
Jan Zelenka
30.8.2019 00:37
Obsahově i stylisticky moc pěkné a výstižné. Myslím, že bych měl k tomu blbému výročí taky něco napsat. Mám na co vzpomínat, když mne Rusové chytili s letáky, které jsme tiskli v jediné neobsazené tiskárně. Drahomíro moc pěkně napsané, ale nevyvolává to příliš příjemné vzpomínky, když si vzpomenu i na mrtvého kluka u Bulhara, přikrytého vlajkou.
Drahomíra Stínilová
25.8.2019 12:49
Děkuju všem čtenářkám za to, že si se mnou zavzpomínaly na pocity našeho mládí. Samotné mně při úpravě starší povídky přepadl takový nostalgický smutek.
Zuzana Pivcová
24.8.2019 14:23
Je to příběh, který odráží skutečnost. Jak lidé mnohdy zcela nečekaně přijali ten vzniklý stav. Někdo se z dovolené na poslední chvíli vrátil a někdo tam naopak (na Západě) v panice zůstal. Já jsem si později v nepříznivých situacích říkala, že kdybych byla v osmašedesátém tak o 2 - 3 roky starší, tak bych utekla. No, dnes jsem nakonec ráda, že jsem to neudělala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA