Malta – 4. díl: Pozoruhodnosti Valletty
Foto: autorka

Malta – 4. díl: Pozoruhodnosti Valletty

26. 8. 2019
cestování
Hodnocení:
(5.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Těší mě psát o cestování, když vím, že to aspoň někoho baví. Děkuji za Vaše odezvy./// Ájo, v tomto případě je taková posedlost žádoucí. Vím, že jsi gurmán. A navíc umíš vychutnávat nejen jídlo -:) Nějaká porce k snědku ještě bude v závěrečném dílu. Ale myslím, že ještě dřív Tě upoutá něco, co se týká i Tvé jedné velké záliby - ale tanec to nebude ///Zuzko, tušila jsem, že když jsi již dříve zmínila svůj pobyt na Maltě, tak jsi nemohla vynechat Vojenské muzeum. Pro Tebe, jako odbornici na vojenskou historii to jistě mělo velký význam. Já jsem se o hrdinství Malťanů podrobněji začala zajímat teprve, když jsem se na Maltu chystala letět poprvé. A to jsem se nestačila divit, co všechno nevím. Ta muzea jsou výborná!///Maruš, Helo, Dano, taky Vám díky za komentáře. ///Helenko, s určitostí vím, že to je další z Tvých vynikajících nápadů. Tvoje přání by mohlo docela dobře zapadnout do blogu novomanželky, ano?
Dana Kolářová
Dobrá ochutnávka a příště přijdu též ochutnat prostřednictvím pátého dílu.
Helenka Vambleki
Senza čtení, asi zařadím Maltu mezi svá cestovatelská přání
Marie Novotná
Když nemůžu jet, tak čtu Tvoje články s fotkami. Je to moc zajímavé a moc fajn.
Zuzana Pivcová
Valletta je nádherná a celou Maltu posedlé Áje i jiným vřele doporučuji. Opravdu je velmi přehledná a dobře poznatelná. A když zabloudíte jako já jiným autobusem, vrátíte se pár kilometrů pěšky. Vždyť ostrov má na šířku jen 30 km a na výšku pouze 10. Ve Vallettě jsem navštívila muzeum maltských rytířů (název už nevím), vojenské muzeum (fascinoval mě řád britského krále Maltě, že zůstala za války nedobyta) a prostory generálního štábu venku před hradbami. Do paláce jsme se nedostali, protože tam bylo nějaké zasedání. Co se týče jídla, tak na Maltě jsem pila poprvé ovocné pivo, říkali mu shanty nebo shandy. V centrálním parku se mi moc líbily ukazatele do různých světových měst, vzdálenosti byly tisíce a tisíce kilometrů. Díky, Jarko.
Dagmar Bartušková
Jarko, nemohla jsem jinak, než se opět začíst. Začínám být tou Maltou nějak posedlá. Je to poutavé čtení. Mňam, toho fenka na víně bych také ráda měla před sebou na talíři - i když není z pouště. Nemohu se dočkat pětky, vím už dopředu, že to budu zase hltat.
Dana Puchalská
Víc než zajímavé. Děkuju a už se těším na další díl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%