Ilustrační foto: pixabay.com
Plakouni mezi námi
20. 8. 2019Podvádět, lhát a krást se nemá. V případech, že by na to někdo mohl přijít. – Asi takhle uvažují plakouni. Říkám jim tak podle počátečních písmen Podvádět, Lhát A Krást. Co je to za lidi?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František MENDLÍK
21.8.2019 16:40
Podle mne jsou nejhorší farizejové. Každý člověk je jiný a snaží se, aby mu bylo dobře. A hlavně nic nepředstírat. Když jsem od narození plakoun a nevím o tom, nikdo mne už nepředělá. I kdyby se o to snažil sám šéf plakounů. A tím, že jsem si zatarsil cestu ke zpovědnici, zůstanu plakounem a budu si myslet že jsem člověk.
Jitka Caklová
21.8.2019 15:52
Nejhorší je, že stejně jako tzv. "Plakouny", tak i "vrahy, udavače, sadisty a zákeřné lidi", někdo "vychoval" (každý má přece rodiče), pustil do světa a stali se nedílnou součástí naší společnosti. Oni k nám nespadli z měsíce.
Marie Doušová
21.8.2019 13:44
Plakouni mezi námi ještě nejsou to nejhorší,ale vrazi,udavači,sadisti a zákeřní lidé mě vadí víc.Přeto je to zajímavý článek.
Jitka Caklová
21.8.2019 13:10
Vnímám celou záležitost podobně jako pan Mendlík (11:37) a reakce autora článku na jeho příspěvky (11:18) a na J.K. (11:59) mě v mém vnímání utvrdily. Není mým zvykem, kohokoliv posuzovat, nebo "škatulkovat", ale pokud to někoho baví, proč ne :-)
Oldřich Čepelka
21.8.2019 11:59
SOuhals s Janou. Nikdy jsem si nemyslel, že svět a lidi v něm jsou černí nebo bílí. Minimálně 50 odstínu šedi :-) Chtěl jsem odlišit plakouny od těch ostatních, ale tím určitě nechci říct, že ti ostatní jsou zcela ctnostní a třeba pořádkumilovní, chytří, krásní nebo cokoliv dalšího.
Jana Kollinová
21.8.2019 11:46
Zaujal mě název Plakoun a potěšilo mě, že se vyskytuje i v příjemnějších významech. 1. Jeden vodopád dostal název Plakoun podle legendy, která vypráví o dívce uzavřené rodiči ve skále poté co byla chycena na útěku s milencem. Její slzy měly vytvořit zmíněný vodopád. 2. Plakoun se nazývá mošt kapající z popraskaných hroznů po dešti. Autor článku vymezil negativní skupinu Plakounů a zbytek pojmenoval "MY OSTATNÍ" = ryzí, ti kteří nelžou, nekradou a nepodvádějí, pokud nejsou bezprostředně ohroženi na životě. Ale tak "černobílí" lidé nejsou. I ti tzv. OSTATNÍ mohou mít jiné charakterové vady a mnohdy být latentnímí Plakouny číhajícími na správnou živnou půdu. Staré rčení "příležitost dělá zloděje" je stále aktuální a to ve všech oblastech lidské činnosti.
František MENDLÍK
21.8.2019 11:37
Vtip je v tom, že vlastnosti plakouna mají v podstatě všichni lidé. Je to přirozenost lidská. Jenže nikdo si to nepřizná. Ti, kteří mají zásady a dávají je veřejně na odiv to dělají za určitým účelem. A od toho jsou svatí. Takže my obyčejní plakouni pak máme před sebou vzory. Jsou jich plné kostely, radnice a posléze i sdělovací prostředky. Dobře to řekl Werich. Lidi jsou lidi nemůžou být nic jiného. Každý myslí na sebe a hrabe pod sebe. Kdo tvrdí, že je nezjištný, lže. Morální odstup vám závidím.
Oldřich Čepelka
21.8.2019 11:18
Pan Mendlík napsal včera v noci mnoho příspěvků. Rád bych jej v něčem doplnil (méně slušně řečeno: opravil). K 22:11: Ne že o tom neví! Plakoun ví, že lže, podvádí a krade, ale nestydí se za to a nevadí mu to (nepřítomnost svědomí). Podobnost s tím, že se někdo dozví, že v mládí trpěl (vtipně řečeno panem M.), tak ta tu není žádná. Plakounovi netlačíme do hlavy, že je někým jiným, prostě mu nevadí lhát, podvádět a krást, jeho pojmenování na tom nic nezmění. K 22:16: Plakoun se podobá slovu blboun, ale to jen proto, že jsem dal najevo určitý morální odstup od takových lidí. Ke 22:22: roztomilá jazyková chyba, nebo jak to nazvat. K 22:45: Nejde o žádné psychotesty, plakouna nemůžete testovat, můžete pouze sledovat, co říká a jak se chová. Test plakounství neexistuje, jak byste si to taky představoval, když plakoun lže a podvádí? Akorát by mu vyšlo, že je tak dokonalý, že by se mohl v Česku klidně stát... (ale to už nenapíšu, protože článek je vážným textem a ne zlostnou polemikou).
Jitka Caklová
20.8.2019 22:52
Řadu věcí, jak v článku, tak v diskuzních příspěvcích vnímám poněkud odlišně, ale co na tom záleží, když stále platí, "Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti" a běda, jak "vyje" podle jiných "not".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA