Foto: archiv autora
O důchodcovské existenci
12. 8. 2019Když se člověk stane důchodcem, nemá to vůbec jednoduché. Především se nesmí ráno zapomenout probudit. A když se probudí, začne přemýšlet, zda si má ještě chvíli vychutnávat sladké nicnedělání, nebo začít rozhýbávat své artrotické klouby. Nakonec vyleze, protože musí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
25.8.2019 00:49
Paní Faldynová, díky za nového čtenáře s tím správným životním postojem.
Marie Faldynová
24.8.2019 23:43
Také já nic nemusím a spoustu toho můžu! Psa už nemáme, artrozu už máme, ale do vlaku ještě vylezu a vnoučata mě ještě nezničila. Už aby tu rostly houby! To se zase v lese proběhnu až k úplnému znehodnocení!
Hana Rypáčková
13.8.2019 18:09
Já se učím žít sama a už to docela zvládám, protože můj kamarád je sám velmi rád a tak mu to nechci kazit. Navíc mám ještě psa. Ale vyhledávám společnost velmi ráda. Aspoň odpolední kafe, večerní venčení a pivo..Dokud nohy a mozek slouží, je nám hej...
Alena Tollarová
12.8.2019 21:02
Můžu (téměř) všechno a nemusím (skoro) nic. A tak mě moje důchodcovská existence zatím baví.
Danka Rotyková
12.8.2019 20:38
Musím ocenit nadhled a humor, hezky se to četlo. A ještě k tomu pečujete o svého pejska, to znamená další kladné body. Já jsem v důchodu teprve přes rok a ještě jsem se nenudila. Naopak jsou dny, kdy mám pocit, že jsem něco nestihla, protože jsem se rozmazlovala čtením nebo něčím podobně příjemným. A pak si řeknu, že je to přece moje odměna za ty těžší dny v životě. Tak ať si všichni alespoň občas vychutnáme takovou odměnu za zásluhy. ☺
Eva Mužíková
12.8.2019 19:46
Pane Zelenko, tak ten velký otazník - co s načatým dnem, mne provází skoro každé ráno. KDYŽ NEMÁM PŘEDEM NAPLÁNOVANOU JAKOUKOLIV ČINNOST, NEJSEM OCHOTNÁ VYLÉZT Z POSTELE. Výjimku tvoří dny, kdy mám, tak jako píšete i Vy, u postele chlupaté stvoření. To je nejméně polovina dne jasná..
Anna Potůčková
12.8.2019 17:30
Moc hezky napsané a hlavně positivně! A s těmi psy je to u nás úplně stejné! To mně hodně rozesmálo. Díky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA