Foto: autorka
Jak se stal pepřák mým společníkem
7. 8. 2019Šíleně se o sebe bojím. Byla jsem cílem pronásledování, nežádoucího obtěžování, osahávání i škrcení. Nemám vyřídilku ani páru Helenky Růžičkové, ani nejsem z rodu obratných žen, které si poradí natrénovaným kouskem z kickboxu. Jsem tak nějak bezbranná.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
10.8.2019 17:38
Také se bojím a za tmy bych nikam sama nešla, jen vidím někoho s kapucí na hlavě, už mám divný pocit. Tak děvčata, ať se nikomu nic nestane !
Danka Rotyková
7.8.2019 20:37
Já se naopak pobavila k večeru. Ale pepřák nepoužívám, určitě bych se zneškodnila sama. Mám osobní alarm do kapsy ve velikosti malé placičky. Dává mi to pocit větší jistoty.
Jana Kollinová
7.8.2019 17:31
Hned po ránu jsem se náramně bavila. Pepřák má také, ale v panice sledovat navíc směr větru, abych nezlikvidovala sama sebe, tak na to nemám. Koupila jsem si dámský paralyzér. Když je tma tak ho mohu využívat jako baterku. Vypadá jako větší rtěnka a jeho zvuk spolehlivě odežene i útočícího psa a nemusím ho ani přímo paralyzovat dotekem přístroje. Mám odzkoušené. Přeji Vám i sobě, abychom nemusely prostředky osobní ochrany použít.
Věra Lišková
7.8.2019 16:04
Přeji Vám, ať pepřák již nemusíte použít. Mám zkušenost, že v nebezpečí uvažuje člověk jinak a ani mnohdy není na strach čas. Jednou mi přepadli dva mladíci a odcizili kabelku. Policie je vypátrala. Pak na mě jednou mířil nějaký blbeček pistolí, nevím, jestli byla pravá, asi ne. Můj hlas na něj mluvil medově, Peníze nemám a kouká na vás kamera, radči honem zmizte. Kupodivu mi poslechl, a utekl. Bála jsem se až dodatečně, policie ho nevypátrala, a pokárala mi, za špatnou reakci. Měla jsem štěstí a doufám, že mi vydrží.
Zuzana Pivcová
7.8.2019 15:00
Tzv. kasr měly dřív jen ozbrojené složky, ale po listopadu se toho např. v holešovické tržnici vyrojilo mnoho. Také jsem ho měla řadu let, ale pak s prošlou zárukou vyhodila. Pak jsem byla přepadená, oloupená a hlavně dost potlučená. Tak jsem si obstarala v Německu nějaký obranný prostředek s šíleným alarmem. Nikdy jsem ho ani pokusně nevyzkoušela a pak jsem ho darovala jednomu známému v předvolební době, protože jeho známý byl (asi opozicí) dost brutálně zmlácen. Ten někdejší armádně-policejní kasr jsem měla možnost vyzkoušet a účinek byl dost děsný, asi jako ve Vašem článku.
Dana Puchalská
7.8.2019 14:07
Super. Musela jsem se smát jak tomu "náckovi", tak hlavně tomu průběhu nácviku. Ale nebyla to škodolibá radost, to ne. Já kdybych měla hledat v kabelce pepřák, tak nevím jak. Mám tam tolik věcí, že bych jí musela nejdřív vysypat na zem a to bych si asi moc nepomohla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA