Foto: pinterest.com (úvodní) a autorka
Jak jsem plavala s hady aneb vzpomínka na staré kutnohorské koupaliště
5. 8. 2019Jezdívala jsem jako dítě na prázdniny k babičce a dědovi do Kutné Hory, a tak toto město zůstalo navždy v mém srdci. Babi a děda bydleli tehdy na Kocandě u potoku Vrchlice, kterému místní říkali Pách. Teda páchl leckdy taky, lilo se tam všelicos, ale je to spíš z německého der Bach.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
8.8.2019 08:49
Připomnělo mi to, jak jsem tak před před 45 lety pádlovaly na kanoi po Brněnské přehradě směrem k Veveří a pravidelně jsme na pravém břehu míjely uschlý strom na kraji vody, který byl doslova omotaný desítkami užovek.. některé dole zalézaly a vylézaly pod kameny v navigaci, některé plavaly kolem. Jestlipak tam ještě je...
Jana Hošková
6.8.2019 08:36
Člověk se někam po letech vrátí a nic už tam není, jak bývalo...Kutná Hora mého dětství byla plná lidí a turistů, náměstí žilo...teď mi připadá, že je to tam nějaké vylidněné. Je to vina sídlišť a supermarketů ? A kam zmizeli turisti? Možná, že jsem tam byla v nepravý čas, nevím. Zmizelo mi i mé staré koupaliště v Teplicích. Tam to ale bylo prý způsobeno tím, že se začaly ztrácet horké prameny, které ho napájely, a tak se musela dát přednost lázním. Jezdím teď kolem zasypaného a zarostlého koupaliště (do Teplic) a ten pohled není příjemný.
Eva Mužíková
5.8.2019 22:30
Jani, při představě těch plovoucích hadů se dokážu vžít do vašich pocitů. Brrr, hady nemusím. Hezká vzpomínka, krásné fotky..
Dana Puchalská
5.8.2019 20:42
Do Kutné Hory jsem nikdy bohužel nezavítala. Ale zmizelé přírodní koupaliště z mého dětství znám také. Hledali jsme jej před lety jako dva ze "špionážní jednotky". Našli jsme jen zarostlý plácek.
Jana Hošková
5.8.2019 16:34
Nedala jsem klasické fotky KH,Hanko, i když jich mám spoustu,ale jsou to místa,kudy jsem téměř denně chodila. A Barboru jsem vídala taky denně-později prarodiče bydleli v tom "zacarovaném domě"přímo za ní...stačilo vyhlédnout z okna a měla jsem ji i celou Horu jako na dlani...:-))
Zuzana Pivcová
5.8.2019 13:52
Já město bohužel neznám, ale při vyprávění jsem si vybavila naše koupaliště v Lomnici nad Popelkou. Náš dědeček, kterého jsem však měla jen do 6 let, tam v důchodu vypomáhal v pokladně a ve správě koupaliště. Voda byla také dost studená, přitékal tam potok z vedlejší obory. Koupaliště mi připadalo velké a vybavené, když jsem šla s kamarádkou po letech kolem, nemohla jsem věřit vlastním očím. Takový malý bazének!! Díky, Jano.
Alena Vávrová
5.8.2019 13:34
Děkuji za vzpomínku a pěkné fotky. Mám K. Horu moc ráda a fotila jsem tam už mockrát.
Hana Nováková
5.8.2019 13:09
Jano, k článku jste připojila krásné foto. Jelikož bydlím nedaleko,je na co stále v KH koukat. KH je krásná ve všech ročních obdobích, zvláště pak okolo Barbory, bývalých mlýnů atd...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA