Sladká, jako láska
3. 8. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
5.8.2019 08:03
Zajímavý článek jsem si ráda přečetla. Jsem milovnice kávy, jsem na ní závislá. Právě teď mám před sebou vonící a lahodnou černou kávu. Na Jaltě jsme popíjeli kávu, která se vařila v džezvě ve vařícím písku. To jsem viděla prvně v životě. Super! V Egyptě ji v džezvě uvařenou nalévali z výšky do kalíšků a zpět, až vznikla hustá pěna. Vynikající. Byly to obřady. Kávu si umím dokonale vychutnat, žádný spěch.
Danka Rotyková
4.8.2019 21:05
Jako bývalá kancelářská krysa jsem si na kávu zvykla hodně brzy. Sladila jsem ji jen malinko, jen aby nebyla tak echt hořká. Pak jsem si zvykla na kávu s mlékem, ale výhradně plnotučným, případně smetánkou. No a dnes piju po snídani bílou bez cukru, odpoledne černou malinko přislazenou. Jak to tak vidím, ještě mě u pití kávy může potkat změna. Uvidíme.
Soňa Prachfeldová
4.8.2019 14:22
Pane Zelenko, máte úžasný vypravěčský dar, mám kávu ráda černou, hořkou, za chvíli si dám moji odpolední. Budu upíjet pomalu a velebit krásné nedělní odpoledne, i když máme samé přepršky, ale s tím turkem mi bude hezky.
Dana Kolářová
3.8.2019 16:35
O kávě psát i číst je radost. Káva, křeslo, kniha je báječné spojení!
https://www.i60.cz/clanek/detail/4570/velikonocni-kava-v-praze
https://www.i60.cz/clanek/detail/1052/vune-vzpominek-a-kavy
Věra Ježková
3.8.2019 13:27
Honzo, díky za zajímavý a voňavý článek. Jestli chceš, podívej se na https://www.i60.cz/clanek/detail/18044/pozvani-na-kavu .
Alena Tollarová
3.8.2019 12:57
Vzpomínám, jak jsem po maturitě nastoupila do litoměřické advokátní poradny. Brzy jsem já pískle byla přidělena na roudnickou pobočku k advokátovi, starému pánovi. Dodnes vidím jeho kávový obřad, pidi hrneček silné černé kávy a k tomu pro zvýraznění kávové chuti něco sladkého. Já sama jsem celý život kávu sladila a moje pozdější zaměstnavatelka se mě ptávala, jak to můžu sladké pít. Sladit jsem přestala naráz před sedmi lety a dnes se divím, jak jsem mohla sladit, sladká mi přestala chutnat. Proti gustu žádný dišputát. Zdravím od šálku černé hořké kávy a borůvkového koláče. :)
Anna Potůčková
3.8.2019 12:23
Hezký článek, a kávu si půjdu hned uvařit . Ale v kavárně by asi chutnala lépe......
Jana Kollinová
3.8.2019 10:57
Bylo příjemné číst Váš článek, u toho popíjet kávu a ukusovat švestkový koláč posypaný kokosem. Vaše články se mi libí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA