Foto: autorka
Co jsme mlsali aneb Retro cukrárna
23. 7. 2019V posledních letech přichází mnohé, co jsme kdysi znali a někdy i měli, do "retro" módy. Oblečení, elektro, televizní pořady a také plno potravin, někdy i v originálních obalech z doby před 50 (a více) lety.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
27.7.2019 15:21
Diky za vzpominku na dobroty, které všechny pamatuji. Jsem jíž mírně ve věku začínám být v kondici, kterou člověk nevolá,neb přijde sama,aniž by ji kdo zval, takže jsem při vzpomínání neporušila žádný ze zákazů jak své své obvodní tak i zubní lékařky....to je život.
Karel Boháček
26.7.2019 17:00
No mně chybí gumoví hadi, oplatky Malina, Sparty a Dukly, tlusté hořké čokolády a šumáky všech variací.
Marcela Pivcová
25.7.2019 15:39
Čekala jsem nějaké příspěvky, ale toto množství je pro mne opravdu milým překvapením. Některé sladkosti jsem opravdu zapomněla uvést, i když si na ně také pamatuji. Své vzpomínky jsem věnovala záměrně těm malým cukrárnám, tam některé druhy sladkostí ani neměli.
Jana Šenbergerová
24.7.2019 23:26
Ano, Zuzko, i tak se tomu říká, ale u nás jsem to znala jen pod názvem rahat.
Soňo, mám to přesně naopak. Kam se na smetanové zmrzliny hrabou ty vodové. U nás jsou naprosto skvělé, ani italské se jim nevyrovnají, a to mi vždycky moc chutnaly. :-)
Soňa Prachfeldová
24.7.2019 21:46
Vše o cem píšete, mi voní na dálku a do minulosti. Jakou skvělou chuť měly tatranky, mejdlicka, fialky, maliny. U nás byl cukrář a když mi dal zmrzlinu, tak navrch čokoládový bonbon. A ty ovocné vodové zmrzliny, kam se hrabou dnešní smetanové . Marokánky, eskyma, to vše odvál čas, ale nemelo to chybu .
Zdenka Soukupová
24.7.2019 17:11
Krásná vzpomínka. Skoro všechno cukroví znám, skoro všechno jsem ochutnala a pak jedla jen to, co mi chutnalo. Nejvíc polomáčené sušenky, ty mám ráda dodnes. A občas takové dlouhé, hnědé, trochu gumově tuhé provázky, ale nemůžu si vzpomenout na název. Nevíte někdo?
Zuzana Pivcová
24.7.2019 16:20
Jani, ty kostky jsou pravděpodobně to, co mají všude v Řecku a na Kypru (možná i v Turecku), v Řecku pod názvem Loukumi. Kostky, nejspíš ze želatiny, výrazně obalené pudrovým cukrem nebo škrobem. Jednou jsem na ně narazila v minimarketu s tureckými specialitami v Revoluční.
Jana Šenbergerová
24.7.2019 15:42
Květo, ano, přesně tak. I když se dnes škrobu vyhýbám, to by mi určitě pořád chutnalo. :-)
Hana Šimková
24.7.2019 11:44
Marcelo, mně tečou sliny, že je nestačím utírat. Na všechno jsem si vzpomněla a mlsala to pravidelně z malinké cukrárničky ve Vršovicích Z Cukrárnička byla hned vedle kina Vzlet. Chodili jsme tam v neděli dopoledne na pohádky a vždy jsme se napakovali těmi dobrotami. Myslím, že mejdlíčka se dělali ze surového cukru. Dědeček ho měl pro včely.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA