Péče o seniora bývá mnohdy cestou k rozkladu rodiny
Ilustrační foto: ingimage.com

Péče o seniora bývá mnohdy cestou k rozkladu rodiny

22. 7. 2019

Moje máma už nemůže být sama, vezmeme ji k nám. Můj táta je v domově pro seniory, tak ať tam jde tvoje máma taky. Zkusíme to. Nezvládnu to. Je to naše povinnost. Ale vždyť s ní není k vydržení.

domácí péče
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Nepejchalová
No je to citlivé téma, každý to psychicky ani fyzicky nezvládne. Nebo prostě z finančních důvodů nemůže být doma, mladí dnes mají hypotéky a jsou rádi, že vyjdou s penězi. My jsme se s manželem starali o moji maminku skoro 13 let, s tím, že já zůstala s ní doma, manžel chodil do práce a když byl doma pomáhal mi s ní. Bez něj bych to asi nezvládla, měla jsem v manželovi velkou oporu v tomto směru. Když měl víkendy volné, tak mi řekl, jeď se někam podívat, jsem doma, tak se odreaguj.Maminka dostala mrtvici v 77 letech 1,5 roku jsem bydlela s ní u ní v bytě aby si zvykla z nemocnice být v domácím prostředí, učila jsem ji psát, mluvit, toto vše zapomněla, chodili jsme s ní k logopedovi, ale doma pookřála, rozmluvila se a naučila znovu psát. Pak jsem se odstěhovala do svého bytu, ale denně jsem k ní docházela, na procházky jsme chodily spolu, co bylo třeba jsem udělala, byla dobrá do 86 let, pak začala padat a tak jsme si ji vzali k sobě, v devadesáti letech dostala druhou mrtvici, ta byla mnohem silnější a po 3 dnech v nemocnici zemřela, jsou to 3 roky, ale strašně mě chybí, jelikož už mám jen sestřenici a všechny tety zemřely, ani můj tatínek nežije, je mi mnohdy smutno a stále s manželem s láskou na maminku vzpomínáme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%