Kresba: p. Zelenka starší
Prázdninový tip: Středohorský podzim
19. 7. 2019Poznámka na úvod. Tento text jsem napsal, když mi bylo šestnáct let a vyrazil jsem na procházku od třebenického strýce, zasloužilého umělce Františka Hory, opět na středohorské kopečky. Autorem úvodní kresby je můj otec.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
19.7.2019 16:23
Moc se omlouvám pane Zelenko, měl být plný počet hvězdiček, mě ten mobil občas zradí. Nádherně poeticky popsáno, díky.
Jan Zelenka
19.7.2019 15:52
Paní Pivcová, jde o textový editor, který ať chci psát text s odstavci, mezerami, nebo na střed, vše srovná do jednoho balíku. Ale to zas takový problém není. K mé poznámce dole.
Chtěl jsem vložit do komentáře jedno haiku, tak, jak jej mám v knize, tzn. na střed a s mezerami, ale textový editor to vše srovnal za sebou. Ale čtenáři si to snad přeberou správně. S tím se zřejmě nedá nic dělat a jak jsem již uvedl, taková vada to zase není.
Díky za návštěvu a hodnocení.
Zuzana Pivcová
19.7.2019 14:32
Je vidět, že umělecké nadání se u vás v rodě dědí, ať už malířské nebo básnické. I když jsem měla ve svých 16 letech také dost poetické vnímání a slovník, do Vašeho projevu by mi hodně chybělo. P. S. Nepochopila jsem bohužel Vaši poznámku o místním editorovi (či editoru?). Co je nesprávně?
Jan Zelenka
19.7.2019 14:23
Paní Horká, Já byl v těchto letech děsně plodný autor, podnícen pochopitelně většinou svými citovými úspěchy i nezdary. Ale středohorská krajina se mi zažrala do duše na celý život. Až tak, že jsem po 45 letech bydlení v Praze, se do krajiny mého mládí vrátil dožít.
Jan Zelenka
19.7.2019 14:11
Paní Kosťunová, Horů je fůra, stejně, jako Zelenků. Bohužel tu čest nemám, mít takového básníka za příbuzného.
Citace z jeho sbírky:
"Modravé dálky světa
spí v mojí paměti.
Modravé dálky světa,
zřít vás zas, viděti."
Josef Hora patřil již od mládí k mým literárním vzorům.
Strýc Hora byl skvělý člověk. jeho dílo je nesmírně rozsáhlé, už také proto, že až do své smrti v 91 letech pilně pracoval.
Jan Zelenka
19.7.2019 13:34
Tak tohle mělo být jedno haiku. Bohužel místní editor to nechce respektovat. Omluva.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA