Život ve strachu škodí i pomáhá
Ilustrační foto: ingimage.com

Život ve strachu škodí i pomáhá

27. 7. 2019

V noci se budím a myslím na svá vnoučata. Mám strach z budoucnosti, nic dobrého nás nečeká. Často přemýšlím, co bych dělala, kdybych ovdověla. Bojím se, vlastně ani nevím proč.

psychika
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Jsem fatalista,melancholik,pesimista a vůbec.Vždy si představím ty nejhorší varianty,co by mohly nastat,to mě vyděsí - a později jsem ráda,že se vlastně nic tak hrozného nestalo a jsem o.k.
Marie Faldynová
Pan Werich ve své pohádce František Nebojsa praví: Strach je jako cit v prstech! Nemáš strach a uhoří ti ruka jen to fikne! Takže strach je dobrý sluha a špatný pán. Připojuji se k příspěvkům připomínajícím modlitbu. Mám s Bohem ty nejlepší zkušenosti...
Hana Rypáčková
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.... Už panikáři jedou , hlavu maj ve smutku a strach jim kouká z očí, už je to nabeton, všechno se otočí..Strach má velké oči... Tyto průpovídky mě uklidňují, když mě přepadnou obavy. Mamince jsme ve stáří říkali babča obavča a už jí někdy taky jsem....Člověk si nesmí připouštět černé myšlenky, nebo se vyplní..
Drahomíra Stínilová
Jsem v zásadě pesimistka. Jedeme na dovolenou a všichni v autě si to chválí, jaká příjemná cesta a co nás čeká. A já pronesu - Jen aby nepršelo, v tom směru kam jedem je to zatažený. - Taky mám strach z mnoha věcí, které mohou potkat mé blízké, mě. Bohužel, už mnohokrát se mé strachy vyplnily a dokonce i ty, které se přiřítily, aniž bych jim v myšlenkách pomohla. Snad proto mám obavy, ale užívám si to.
Marie Doušová
Asi každý máme někdy z něčeho strach , ale je potřeba se tomu nepodávat. Také , když je nejhůř, tak ve své mysli prosím Boha ,ať udělá zázrak a pomůže ,ale nejvíce spoléhám sama na sebe a lékařskou vědu.Když Vám nepomůže nic ,než se se vším co život přináší smířit , tak je to jediná cesta , jak přežít.
Mirek Hahn
Tento příspěvek obsahuje expresívní výrazy, útlocitní ať dále nečtou. Opatrnost a předvídání je na místě ale úzkostem a strachům je třeba se postavit. Každý si může najít svůj způsob jak aktivovat odvahu a rozhodnost. Vzal jsem si, pro tyto případy, za své, rčení, které jsem slyšel před mnoha lety od svého učitele dějepisu a českého jazyka. Říkával: "Kdo se bojí, sere v síni". Říkával to sice v hospodě při flekování v mariáši ale dá se to použít prakticky na každou životní situaci. Jemu to v mariáši vycházelo.... Mě to v životě také celkem vychází :-)
Zuzana Pivcová
Každý, jak to cítí. Jíťo, díky.
Jitka Caklová
Tolik negativity a zřejmě i osobní nevyrovnanosti, jako v příspěvku 28.7.2019 14:10 se jen tak často nevidí. Tady je opravdu "Dobrá rada nad zlato." Bůh přece není ten pán na obláčku, co všechno řídí, Boha má v sobě každý z nás. Už z pohádky o stvoření světa víme, že stvořil anděla i ďábla a je na každém jednotlivci, komu dá přednost. A věřte, že nemám potřebu psát, čím vším jsem se zabývala, když moje dcera ležela na dětském úrazovém oddělení Thomayerovy nemocnice, šest dnů v ochranné bublině v klinické smrti. A věřte, že Boha jsem volala dnem i nocí a vyplatilo se. Bůh je totiž láska a dnes už vím, že existuje ♥
Dana Novotná
Paní Fialová, tak to vám závidím, že vám stačí se modlit. Chtěla bych vědět, jak vám pomohl bůh. Co pro vás udělal, a kde byl??? když se vám dělo něco špatného?, A vůbec stalo se vám někdy něco opravdu katastrofického, co jste nemohla ovlivnit? Takové keci, jak máte vy, to mám opravdu ráda. A dobrá rada nad zlato.
Zdeňka Fialová
Nejlépe je se ztišit a pomodlit se a prosit o zdar věci. Modlit se můžeme i za sebe abychom danou situaci zvládly. Někdy stačí i jedna věta či prosba nebo povzdech s prosbou o pomoc. Někdy si myslíme, že tak jak mi to chceme aby to bylo že je správné ale pak zjistíme, že vše špatné je k něčemu dobré. Na nervy jsou vhodné bylinné čaje. Na lécích vzniká závislost tak jako na všech drogách. Většinou trvá týden než se srovnáme s novou skutečností či křivdou. Zabývejme se třeba domácím úklidem či tím co nás baví a stres odejde sám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%