Ilustrační foto: ingimage.com
Život ve strachu škodí i pomáhá
27. 7. 2019V noci se budím a myslím na svá vnoučata. Mám strach z budoucnosti, nic dobrého nás nečeká. Často přemýšlím, co bych dělala, kdybych ovdověla. Bojím se, vlastně ani nevím proč.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milena Znamenáčková
27.7.2019 17:51
Když mě něco čeká, udělám si několik katastrofických scénářů, pak jsem příjemně překvapená, že skutečnost je většinou o chlup lepší. Horší je, když katastrofa udeří bez varování, to je pak opravdu nutné zmobilizovat všechny síly a snažit se přežít.
Věra Ježková
27.7.2019 17:33
Můj někdejší oblíbenec D. Carradine řekl v německé verzi seriálu Kung-fu, Legenda pokračuje větu: „Co se má stát, stane se, ať má člověk strach, nebo ne.“ Strach má samozřejmě mnoho podob. Strach také zachraňuje život – viz známé bojuj, nebo utíkej. Strach o blízkého člověka je přirozený; neměl by ale ochromovat. Psychologie praví, že strach je obava z něčeho konkrétního, obvykle podmíněná již prožitou negativní zkušeností; úzkost je naopak obava z něčeho nekonkrétního, z událostí, které většinou nikdy nenastanou. Němčina rozlišuje „Furcht“ a „Angst“. „Strach z nejhoršího vyléčí často zlé.“ Shakespeare „Žádná strast není tak velká jako strach před ní.“ J. Locke
Věra Halátová
27.7.2019 15:46
A jaké ponaučení z toho článku plyne? Kdo žije ve strachu, tak v něm bude žít dál. A kdo denně 24 hodin nepřemýšlí o tom, "co by se mohlo stát", ten bude také stejný. Jak to Marcela z jižní Moravy dokázala, že "její" děti neběhaly po sídlišti s klíčem na krku?, když ona má 68 let, tak její děti musí nutně mít téměř padesát. Ona nechodila do práce?
Jitka Caklová
27.7.2019 14:19
V noci se nebudím. Život si užívám v plné bdělosti. NEJSEM soutěživý tip, tedy ve smyslu, "Musím, musím, musím!, to by tak hrálo, aby někdo byl lepší než já." Předposlední odstavec k tomuto přímo nabádá, hlavně být ve střehu. Strach z čehokoliv, jsou vlastně falešné domněnky. Bojíme se, nevíme čeho a ve skutečnosti, všechno, z čeho máme strach, si spolehlivě přivoláváme. Řekla bych, že propagátoři teorie strachu, z Kalifornské univerzity se pořádně sekli. Docela by mě zajímalo, co by této teorii řekl D.M. Ruiz nebo Antony de Mello :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA