Ilustrační foto: ingimage.com
Některé aktivity seniorů bývají nebezpečné, míní jejich příbuzní
19. 7. 2019
Děda se zbláznil, chce si zkusit tandemový seskok. Babička jede s kamarádkou k moři, pořád jí to rozmlouváme. Máma jezdí na kole, i když jí už bude osmdesát a nechce přestat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
24.1.2021 14:44
Tak nám to děti vrací. Co jsme se jich nahlídali, starali se co by kdyby...
Tak a to máme zato :-))
Jana Šimonová
8.2.2020 18:51
Máma jezdí na kole, i když jí už bude osmdesát, a nechce přestat. Před spojku a patří čárka. Jde totiž o uzavření věty vedlejší. V kolika letech člověk ztrácí cit pro svoji mateřštinu?
Jiří Libánský
26.7.2019 14:52
To se to radí. Dávat na sebe pozor, to zní rozumně. Ale když on člověk občas trochu toho adrenalinu potřebuje.
Alena Kloudová
23.7.2019 20:20
Je mi 70 let K narozeninám jsem od svých dětí dostala dárek tandemový seskok padákem ze 4000 metrů. Bylo to moje přání. Před 14 dny jsem skočila a byl to můj nejkrásnější zážitek a dárek který jsem mohla dostat Krása volného pádu i potom bezpečné přistání se svým tandempilotem. Jsem patřičně hrdá na sebe a moje děti, vnuci a přátelé na mně.Jinak chodím tančit line dance a tento týden jsme vystupovali Degendorfu. Nedovedu si představit, že by mi děti něco zakazovaly. Chodím také na různé brigády, sedět doma u televize by mě asi zabilo.Prodělala jsem si různé operace, a před 11 lety i rakovinu.Hodně čtu, chodím do kina a divadla, občas cestuji, moje oblíbená místa jsou severské země. A seskok příští rok plánuji znova. Doufám, že se mi to splní, i když jeden nikdy neví, co se může stát
Libuše Křapová
22.7.2019 14:02
Olgo, ve většině případů je ten přístup lepší, než zbytečné a nesmyslné omezování
Olga Škopánová
22.7.2019 13:54
Myslíte, že přístup ať si babička, či děda dělá co chce a když se přizabije je to jejich věc lepší?
Zdenka Soukupová
21.7.2019 14:32
Ano, každý podle svých zvyků a možností. Chápu 60ti leté děti, (které třeba mají různé zdravotní problémy), které mají strach o své 80ti leté rodiče. Ale: když je někdo celý život fyzicky aktivní, tak různé posedávání u televize nebo v kavárně je začátek konce. Souhlasím s panem Josefem. Aktivitám (přiměřeným) zdar!
Marie Doušová
21.7.2019 10:18
Každý senior je jiný. Když celý život cestoval, nebo cvičil, tak v seniorském věku většinou je stále aktivní. No a ten co byl spíše knihomil a posedával raději v kavárničkách a nikam se nehnal , bude i ve stáří pomalejší a bez rizikových aktivit. Každý jak se cítí.
Josef Volfík
20.7.2019 17:03
Víte, co mi můžete? Pravda, není to korektní, ale obávám se, že platné. Nicméně, mladým nyní život nezávidím.
Marcela Pivcová
20.7.2019 16:35
Mně připadají ti, kteří brání seniorům v sportu, cestování, případně jiným "nebezpečným" činnostem, velice často jako bezohlední sobci, kterým jde o to, aby se nemuseli o seniora najednou o něco více starat než dosud. Nebo: nebylo by snad účelnější peníze místo na cestování prarodičů procestovat sami? To, že k úrazu může přijít člověk v každém věku, je svatá pravda - a mladší lidé jsou neopatrní možná častěji než senioři.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA