Zamyšlení
Foto: autorka

Zamyšlení

11. 7. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(4.4 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Děkuji za reakci na Zamyšlení a to nejen těm, kteří jej komentovali, ale i těm, kteří jen bez reakcí četli. Za mě: ani pan docent není Bůh, aby našel návodné, učebnicové řešení pro řešení všech problémů. Já myslím, že řešení je hlavně v každém z nás. Ale v dnešní době se stačí podívat kolem sebe a bude vám zřejmé, že to asi nebude z velké části možné. My starší máme v sobě hodně dobrého, bylo to dobou a výchovou, ale ti mladí? Zodpovězte si každý sám....
Soňa Prachfeldová
Ano M.Kasparu je příjemný, laskavý , jen ne negativní. Řešení je jen a jen v lidech. Ti se semknou vždy, když je nejhůř . Myslím, že ti se zdravým selským rozumem tyto hodnoty uznávají více, než ti nejvyšší. A příroda nám ukazuje, jak umí s námi zatocit, když my si naši planety nevazime
Marcela Pivcová
Snad by se našlo bohužel i těch původních hříchů o několik více, například pomluvy, podraz, podvod... Vysvětlení té dnešní podoby je myslím hodně pravdivé. Ale pesimistům mohu dodat, že stále je kolem nás dost dobrých lidí - a přátele si přece vybíráme sami.
Zdenka Soukupová
Taky v tom vidím hodně pravdy. A řešení? Že bychom začali malinko každý u sebe? Ale tím myslím spíš mladší generaci, my jsme byli vychováni ještě postaru... Už vidím, jak mi tu někdo řekne: a jak jsi tedy ty vychovala své děti? Já myslím, že dobře. Jsou to slušní a neproblémoví lidé.
Jitka Caklová
Řekla bych, že řešení hledat nemusíme. Příroda je moudrá a jak vidíme všude kolem, umí, bude umět a udělá to, že si to vyřídí sama - se všemi -, jak s těmi co ji chrání, tak s těmi co ji nemilosrdně drancují, ale i s těmi, co jen nečinně přihlížejí, protože jim to momentálně vyhovuje. Ale to už je o SKROMNOSTI. Dary přírody nejsou ZADARMO, jak jsem tu někde četla :-(
Jitka Caklová
Nějak v tomto prapodivném výčtu postrádám SKROMNOST a pochybuji, že v dnešním světě tento pojem ještě někomu něco říká.
Mirek Hahn
Jako anekdota je to slaboučké ale budiž.... Jinak to vidím jako nesmysl. Nevím kdo v takovém světě žije, kolem mne tyto "souvislosti" přijímány nejsou. Nehledě na to, že u některých je to tak nelogicky nesmyslné, že z toho na sto honů čpí chtění něco negativního tam napsat. Můj názor je tento: k negativnímu a pesimistickému vnímání světa mnohem víc příspívají vymyšlené hlouposti jako tato, než případná neveselá realita.
Marie Doušová
Zhodnotit svět a lidi v něm je hezké si přečíst,ale najít řešení, nejde tak snadno. Nyní je generace počítačů,chytrých telefonů a málo čtení knih a málo psaní.Vemete-li lidem počítače a telefony , tak nastane takový chaos,že nic nebude fungovat.Stali jsme se všichni závisláky . No modernizace se nedá zastavit,ale jednou se to bude muset řešit.
Marie Ženatová
Také jsem toto zamyšlení dostala, ale i já se ptám jako paní Alenka T. - je vůbec nějaké řešení?
Alena Tollarová
Nám nejsou nádrže ani sudy k ničemu. Když z nebe nic nepadá a ze střechy tudíž nic neteče, jsou stejně prázdné. Našla jsem si, že J.M. Kašparů je muž s nejvíce tituly u nás. Shrnul novodobé hříchy lidstva hezky, ale má nějaké řešení?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%