FOTO: MF Dnes
Kočlánek
23. 6. 2019Na rozdíl od koreferátů, které bývají vyžádány, píši svůj kočlánek bez vědomí autorky, paní Scarlett Wilkové. Její článek „Nový lidský druh: mladý senior“ byl uveřejněn v Magazínu MFD, č. 25, 20. 6. 2019, str. 22 – 27.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
18.1.2020 17:49
Naprostý souhlas s tvými názory, Věrko. To, co jsi napsala, se velmi blíží obsahu mé glosy "O vyčleněných seniorech", kterou snad jednou i vložím i s tím vědomím, že mě budou íčkaři kamenovat. Cituji:
"Mohu jen prohlásit ono descartovské – myslím a žiji, tedy jsem. A je jen na mně, jak se vyrovnám se svým podzimem života. Nikdo to za mne žít nebude. Ani se nemohu schovat za krásná hesla. Pouhé slovo – senior – ještě nikoho nediskriminuje."
Hana Šimková
25.6.2019 14:49
Paní Věro, vy jste ještě mladý senior a ve vašem věku jsem si vůbec ještě jako seniorka nepřipadala.Dělám všechno. přiměřeně věku a to co dělat nejde, toho nelituji.Vaše tělo a mozek vám dá najevo na co ještě máte. Pokud vám to tě.lo a mozek a také možnosti dovolí je dobré si to stáří užívat Je mi úplně jedno odsuzování těch co se dívají na seriály. Hlavně, že na ně ještě dobře vidí. Dělejte prostě všechno co vám v+ěk dovolí a co vám dělá radost. Žádné rady od mladších seniorek neberu a život se snažím užívat jak můžu a chci.
Irena Mertová
25.6.2019 10:56
Věrko ahoj, vidím to podobně, jen nemohu říci, že bych se cítila líp než ve 40, bohužel...
PS.: Kocour mě dnes taky seknul drápem :-))
Olga Škopánová
25.6.2019 10:18
myslí že nemá cenu hlubokomyslně mudrovat když někdo nemá smysl pro nadsázku a jemnou ironii.
Hana Rypáčková
24.6.2019 18:20
Každý to má jinak, s aktivitou i věkem. Napsala jsi to dobře. Ono se to tralala někdy taky vymstí a je dobré zbrzdit...
Věra Ježková
24.6.2019 16:00
Děkuji vám všem, kteří jste ocenili můj kočlánek, aniž jste potřebovali prostudovat celý výzkum. Mile jste mě překvapili. :-)
Jitka Hašková
24.6.2019 13:14
Věro, výborný rozbor. K uvedeným otázkám jsem to cítila jako ty, i když jsem o 10 let starší.
Libor Farský
24.6.2019 11:26
Abych se mohl vyjádřit, potřeboval bych si napřed ten výzkum Oldřicha Čepelky přečíst sám.
Marie Seitlová
24.6.2019 10:48
Věruš, krásně jsi napsala úvahu o nás, aktivních seniorech. Článek v novinách jsem nečetla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA