Senioři jsou cílem internetových podvodů
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři jsou cílem internetových podvodů

11. 6. 2019

Chvála na nějaký výrobek, která se tváří jako nezávislá recenze. Ve skutečnosti jde o reklamu na něco, co nefunguje. Zpráva, že někdo něco vyhrál nebo získal zadarmo. Velmi výhodná časově omezená nabídka. To jsou nejčastější způsoby, jakými internetoví podvodníci cílí na lidi vyššího věku.

internet šmejdi
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Reklamy se dají zablokovat (U-block apod.) a pokud nějaká stránka požaduje, abych si blokátor reklamy vypnul, tak ji prostě opustím a už na ni nejdu. Poslední verze prohlížeče Firefox už blokuje i cookies třetích stran. Máte-li e-poštu na seznam.cz, stačí došlé nevyžádané zprávy označit jako spam a příště už spadnou do spamové složky.
Zuzana Pivcová
Čas od času se mi stávalo, že jsem šla na nějaký portál a náhle na mě svítila gratulace, že jsem třeba miliontý návštěvník těch stránek a něco vyhraju. To jsem samozřejmě vždy ignorovala. Reklamy mi přicházejí cíleně, nevím, zda mé zájmy sleduje jedinec či nějaký robot, ale když si jen ze zvědavosti otevřu stránky s hubnutím, vzápětí se na mě začnou valit tematické nabídky. A tak je to se vším. Nevím, jak ostatní, ale já mám na stránce s Novinky. Seznam.cz pod obecnými články přidělené články na jméno: Zuzana Pivcová. Články pro vás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%