FOTO: Lenka Hatašová a archiv Marie Tomsové
Povoláním hlasatelka: Marie Tomsová
3. 6. 2019Když uváděla seriály Nemocnice na kraji města či Ságu rodu Forsytů, ulice se vylidnily. „Nezapomeňte, že existovala jediná televize. Lidi se mohli dívat na první nebo druhý program, jít do hospody nebo spát,“ vzpomíná charismatická dáma. Patří ke slavné generaci hlasatelek, které znal celý národ.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květuše Pinkasová
27.6.2019 17:18
Taky jezdila milá Marie Tomsová nebo jezdí ještě křížem krážem republikou s Talk show aneb potkala jsem Wericha. Zhlédli jste je někdo? Dočtete se na stránkách.
Antonín Nebuželský
4.6.2019 19:54
Paní Maruška byla a je velká krasavice. Což by samozřejmě nestačilo,je i velká profesionálka. Mám rád tyhle rozhovory. Díky.
Jitka Hašková
4.6.2019 10:09
Moc zajímavý rozhovor. Škoda, že už nejsou hlasatelky v TV. To vysílání upoutávek se mi nelíbí.
Zdenka Jírová
3.6.2019 23:42
Rozhovor s paní Tomsovou se mi moc líbil. Vzpomněla na všechny zajímavé osobnosti té doby, doby našeho mládí. Je pravda, když se objevila na obrazovce hezky upravená a příjemná hlasatelka, její pozvání ke sledování následujícího programu bylo rozhodně příjemnější než současná , většinou připitomělá reklama na něco zbytečného. Samozřejmě, že nikdo nestárne do krásy, ale když o sebe dbá fyzicky i duševně, na své roky vůbec nevypadá.
Věra Halátová
3.6.2019 21:36
Sága rodu Forsytů se vysílala někdy v roce 1968. Já si vzpomínám na ty diskuse dospělých o Ireně a jejím manželovi. A pokud lidé sledovali televizní seriály tak asi ne pro to, že je někdo uvádí.
Zorka Horká
3.6.2019 20:58
Tak to máte pravdu, jejich hlasy, pěkný vzhled a vyjadřovací schopnosti, to bylo excelentní. Některé ženy se inspirovaly i jejich oblečením.
Zuzana Pivcová
3.6.2019 19:53
Ano, paní Tomsová opravdu patřila ke generaci hlasatelek, které každý znal spolu s pí. Retkovou nebo Skarlandtovou. Měly kultivovaný projev a mluvily plynně a příjemným hlasem.
Zorka Horká
3.6.2019 19:49
Jestli se mi paní líbí nebo nelíbí, je druhořadé. Ovšem, že se vyjádřila hned v první větě, tak jak se vyjádřila, to mne docela mrzí. Televizi jsme rozhodně nesledovali každý večer, často jsme si četli (nahlas - kniha kolovala mezi námi a dětmi) a poslouchali jsme desky s pohádkami Jana Wericha a později z Divadla Járy Cimrmana. A bezpečně vím, že jsme nebyli jako rodina žádnou černou ovcí.
Antonín Vácha
3.6.2019 16:33
Paní Tomsová se mi vždy líbila, zjevem, hlasem, vystupováním. Jsem rád, že jsem si mohl přečíst rozhovor s ní.
Dana Puchalská
3.6.2019 16:16
Proč taková kritika jak paní Tomsová vypadá,to skutečně nechápu. Byla jedna z několika hlasatelek co tu tenkrát byly. Článek je milé a příjemné připomenutí její práce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA