Recept jsem přivezl od zeťáka ze Sydney - Austrálie. Takovou tady nikdo nezná. Je vynikající chuti a při pečení strašně voní po bytě, až se Vám budou sliny sbíhat. Včera 26.05.2019 jsem upekl a vyzkoušel. Doporučuji odzkoušet a budete mile překvapení.
Davova sekaná
Budeme potřebovat: 1.2 kg mletého masa, (vepřové i hovězí: 50 % - na 50 %) 2 velké cibule, 2 lžíce kari, 1 vejce, půl naběračky mléka a vody, pepř, sůl jen lehce, spíše málo, pažitku, nebo petrželku.
Maso a všechny ingredience důkladně promícháme v míse.
Marináda: 1/2 šálku vody, 1/2 šálku kečupu – ostrý (kdo nesnáší, použije sladký), ¾ šálku worcesteru, 2 lžíce octa, 1 lžíce nescafe, 1/3 hnědého cukru, 30g másla (může být i více)
Postup:
Rozmíchané maso uplácáme na plech, všechny ingredience na marinádu dáme do hrnce vařit. Hlídáme, až začne pěnit, vypneme.
Do vyhřáté trouby na 180 °C vložíme pekáč s masem, který jsme vymazali obyčejným špekem. Za třicet minut, až se maso prohřeje, nalijeme na maso opatrně horkou marinádu. Pečeme asi 1,5 hodiny. Co 20 minut podléváme marinádou, až se skoro marináda odpaří. Ne všechna. Budeme potřebovat na polévání bramborové kaše.
Podáváme horké s bramborovou kaší a dušenou zeleninou dle své chuti a výběru.