Cibulka jako cibulka aneb vzpomínka na babičku

Cibulka jako cibulka aneb vzpomínka na babičku

30. 5. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
I já přispěji svou troškou do mlýna, pokud se nepletu, tak tulipány nejsou jedovaté. Já mám příběh s cibulkami narcisů, a to už není taková legrace. Jela jsem s ještě ne roční dcerkou do "poradny", jak se tenkrát říkalo. Byl doma jen tchán, který měl na návštěvě svého bratra, rozhodl se uvařit svoji vyhlášenou bramboračku. Když jsem se s dítětem vrátila, tak mi ji taky nabídl. Za chvíli po pozření té jeho dobroty se mi udělalo špatně, a vrhala jsem o závod. Tchán mi ještě vyčinil, že pořádně nejím, a proto je mi špatně. Ovšem za chvíli vyskočil on, i jeho bratr, a dělali to samé, co já. Když přišla tchyně domů, a viděla nás "vyblité", tak se přišlo na to, že měla ve špajzu cibulky narcisů v pytlíčku. Tchán přidával do jíšky vždy cibuli, tu nenašel, tak přidal něco narcisů. Naštěstí to nejedla malá dcerka, kerá ještě měla svou stravu. Narcisy měly dávicí účinek, tak jsme to špatné snad vyhodili ven. Taky příběh skoro nevěřícný.
Jana Hošková
Teď mě neberte příliš vážně - ale já si vždycky vzpomenu při vaření na svou oblíbenou autorku Betty MacDonaldovou - Vejce a já a Co život dal a vzal, kde psala: moc se s tím nedělejte, mužský sežerou všechno ! (Možná to bylo vyjádřeno ještě trochu expresivněji, přesně si to už nepamatuju...a taky když ráno chci ustlat, vzpomenu na Bettinu babičku a její způsob spaní a stlaní... :-))
Marie Doušová
Také se v naší rodině jednou povedlo zaměnit cibulky tulipánů za cibuli. Babička se zlobila,ale jinak se nic nestalo, jen to , že už je nenechávala na místě,kde by je mohl vnuk sníst. Moc hezky napsaná vzpomínka.********
Dana Puchalská
Tohle jsem zažila také. Guláš se povedl a nikomu se nic nestalo.
Danka Rotyková
Pěkné ☺
Libuše Křapová
Jani, hezky píšeš a dobře se to čte :-) , zasmála jsem se. Já jsem tulipány ještě nejedla, ale hrabošům na mé zahradě velmi chutnají. Těším se na další povídání :-)
Naděžda Špásová
Hezká vzpomínka. :-)
Marie Seitlová
Pěkný a úsměvný příběh. Známý má rád česnek, byl u kamaráda a tam měli spoustu česneku rozloženého, tak si dna stroušky vzal a snědl. Když to kamarádovi řekl, ten mu odpověděl, že je měl namočené v sulce a nachystané na sadbu. Měl strach co se stane, ale nic, stále žije.
Zdenka Soukupová
Je vidět, že to strýci neublížilo, když se dožil devadesátky. Krásný příběh. Zasmála jsem se.
Alena Tollarová
Příběhy o tom, jak někdo vařil na tulipánových cibulkách, jsme si vyprávěly už v dětství. Dneska si to nějak neumím představit, ale k zasmání to je. To jo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%