Ilustrační foto: ingimage.com
Sůl jako nepřítel. Realita nebo zbytečná panika?
28. 5. 2019
Co je horší? Pokaždé, když sedneme ke stolu, sáhnout po slánce? Nebo se solení vyhýbat, ale při nakupování nezkoumat, kolik obsahu soli ta či ona potravina má? Druhá možnost je nebezpečnější.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
30.5.2019 10:45
Opět doporučených 5 gramů soli. Ale nikde jsem ještě nečetla, co v tom případě můžu sníst. Krajíc chleba? Rohlík? Vepřovou se zelím? V jakých potravinách těch 5 gramů "nastřádám"?
Marie Pudichová
30.5.2019 08:59
Jako dítě jsem trpěla zánětem ledvin a musela jsem dodržovat neslanou dietu. Ze všeho jídla byl nejhorší neslaný rohlík. Na ten jsem si nezvykla. Všechno ostatní jsem snědla, ale rohlík jsem nedala. V současné době solím, ale málo.
Květa Řičánková
29.5.2019 08:47
Sodík je velmi důležitý minerál pro tělo.Nejde úplně vynechat, vliv na různé funkce v těle. I zvířatů. se dávají kusy soli na pastvu aby olizovaly,také zvěři v lese. Už se nedává neslaná dieta a dieta s omezením solí.
Zdenka Jírová
29.5.2019 00:13
Objevila jsem, že hodně soli obsahují kořenící směsi a různá dochucovadla. Divila jsem se, proč mám některá jídla přesolená, když jinak sůl hlídám. A ono to bylo v koření. Teď,když použiji koření, předem nesolím a až po uvaření / pečené/ dosoluji. Pomohlo to. Někdy jídlo ochutnám a nesolím vůbec. Totéž co se solí je s cukrem. Mám cukrovku a musím si hlídat příjem cukru. Přestože nejím nic sladkého / zákusky, pečivo, nesladím nápoje/ , mám co dělat, ohlídat běžné potraviny. Cukr je skoro všude. Jako ta sůl.
Jarmila Komberec Jakubcová
28.5.2019 22:29
Na setkání v Loučné jsem dostala od Elenky V. bylinkovou sůl a od té doby si ji dělám také a jinou nepoužívám
Oldřich Čepelka
28.5.2019 21:52
Běžný muž solí a pepří, protože je to požitkář. Já se to naučil před lety, když manželka vnesla do naší "jídelny" (mezi kuchyní a obývákem) dvě hezké lahvičky, v nichž se dá mlít sůl a pepř. Teda každá zvlášť :-) Myslím, že moje tělo má vyšší spotřebu soli, aspon jsem žádný problém za ta léta nezjistil. Možná to bylo proto, že jsem se hodně pohyboval...
Danka Rotyková
28.5.2019 18:40
Myslím si, že také solí šetřím. Ale s trochou soli má jídlo tu správnou chuť. I do těsta na koláče patří štipka soli. Mám ráda sůl alpskou ndbo mořskou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA