Sůl jako nepřítel. Realita nebo zbytečná panika?
Ilustrační foto: ingimage.com

Sůl jako nepřítel. Realita nebo zbytečná panika?

28. 5. 2019

Co je horší? Pokaždé, když sedneme ke stolu, sáhnout po slánce? Nebo se solení vyhýbat, ale při nakupování nezkoumat, kolik obsahu soli ta či ona potravina má? Druhá možnost je nebezpečnější.

sůl zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Opět doporučených 5 gramů soli. Ale nikde jsem ještě nečetla, co v tom případě můžu sníst. Krajíc chleba? Rohlík? Vepřovou se zelím? V jakých potravinách těch 5 gramů "nastřádám"?
Marie Pudichová
Jako dítě jsem trpěla zánětem ledvin a musela jsem dodržovat neslanou dietu. Ze všeho jídla byl nejhorší neslaný rohlík. Na ten jsem si nezvykla. Všechno ostatní jsem snědla, ale rohlík jsem nedala. V současné době solím, ale málo.
Hana Rypáčková
Přiměřeně, přiměřeně...
Květa Řičánková
Sodík je velmi důležitý minerál pro tělo.Nejde úplně vynechat, vliv na různé funkce v těle. I zvířatů. se dávají kusy soli na pastvu aby olizovaly,také zvěři v lese. Už se nedává neslaná dieta a dieta s omezením solí.
Libor Farský
Sůl nad zlato a basta ... :-)
Zdenka Jírová
Objevila jsem, že hodně soli obsahují kořenící směsi a různá dochucovadla. Divila jsem se, proč mám některá jídla přesolená, když jinak sůl hlídám. A ono to bylo v koření. Teď,když použiji koření, předem nesolím a až po uvaření / pečené/ dosoluji. Pomohlo to. Někdy jídlo ochutnám a nesolím vůbec. Totéž co se solí je s cukrem. Mám cukrovku a musím si hlídat příjem cukru. Přestože nejím nic sladkého / zákusky, pečivo, nesladím nápoje/ , mám co dělat, ohlídat běžné potraviny. Cukr je skoro všude. Jako ta sůl.
Jarmila Komberec Jakubcová
Na setkání v Loučné jsem dostala od Elenky V. bylinkovou sůl a od té doby si ji dělám také a jinou nepoužívám
Oldřich Čepelka
Běžný muž solí a pepří, protože je to požitkář. Já se to naučil před lety, když manželka vnesla do naší "jídelny" (mezi kuchyní a obývákem) dvě hezké lahvičky, v nichž se dá mlít sůl a pepř. Teda každá zvlášť :-) Myslím, že moje tělo má vyšší spotřebu soli, aspon jsem žádný problém za ta léta nezjistil. Možná to bylo proto, že jsem se hodně pohyboval...
Danka Rotyková
Myslím si, že také solí šetřím. Ale s trochou soli má jídlo tu správnou chuť. I do těsta na koláče patří štipka soli. Mám ráda sůl alpskou ndbo mořskou.
Věra Ježková
Celý život solím málo. Do některých jídel dávám sůl bylinkovou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%