Z archívu autorky článku
Pouť k Pražskému Jezulátku
27. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Krausová
27.5.2019 12:45
Dani P., to věřím. V Praze bychom s Lukym byli ve svém živlu. Ostatně plánujeme mj. další cestu, tentokrát na Vyšehrad. :-)
Dana Puchalská
27.5.2019 12:37
Praha je nádherná a památky jsou skvostné. Vím co říkám, jsem rodačka od Vltavy - ze Štvanice. Dá se procházet celý život a pokaždé se najde něco zajímavého.
Eva Krausová
27.5.2019 12:23
Jitko H., kostel jsme si prohlédli a v muzeu jsme byli (věděla jsem o muzeu předem z webu-proto ten odkaz v článku). Když jsme tam šli (nahoru po schodech), mj. je tam socha Panny Marie, od které jsou zde snímky s "korunkami". I mne už na webu zaujalo, že šatičky Jezulátku věnovala Marie Terezie.
Zuzanko, Noc kostelů tam (ale i jinde v Praze) musí být zajímavá. Varhany miluji, to by bylo něco pro mne. Však i Vám Zuzko ať se daří. Díky
Zuzana Pivcová
27.5.2019 11:42
Zrovna jsem myslela na to, že se zmíním, jak jsme před pár lety byly u Jezulátka na Noci kostelů, kde hrála m.j. sestřina učitelka na varhany. V pauze jsme si prohlédly zmíněnou výstavu veškerých šatiček, které kdy Jezulátko dostalo, včetně exotické ciziny. Ale jinak, přistupujete ke všemu opravdově a s citem, ať se Vám, Evo, daří!
Jitka Hašková
27.5.2019 11:16
Je vidět, že jste si kostel pořádně neprohlédli. Vlevo i vpravo od oltáře jsou schodiště, po kterých je možné jít nahoru do malého muzea a vidět např. šatičky, které Jezulátko dostalo od Marie Terezie a mnoho dalších zajímavostí. Jako rodilá Pražačka je mým koníčkem poznávat památky v Praze.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA