Foto: autorka
Pán a labutě
22. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
22.5.2019 10:42
Tak mě to nadchlo, že jsem úplně zapomněla pochválit krásný článek.
Jana Šenbergerová
22.5.2019 10:38
To by chtělo zaktivizovat ochranáře, ti by mohli místo nechat zajistit, aby labutě v klidu vyvedly mláďata. Úplně si dovedu toho pána představit a vžít se do jeho potřeby labutím pomoci a ochránit je.
Zuzana Pivcová
22.5.2019 10:23
Je to dojemné, že si někdo z lidí vezme takhle za své starat se o přírodu, ať floru nebo faunu. Na jednu stranu bych také hlídala, na druhou bych však ani nemohla spát obavami, že jim opravdu někdo ublíží.
Hana Rypáčková
22.5.2019 10:05
U nás zas byl pan Nuričák, než opravili dolní jez na Otavě, vyváděla tam nutrie mladé, celá kolona tam žila a jeden pán je zásoboval mrkvemi a zeleninou. Taky vyváděl , když jsme tam venčili psy. Je to milejší, než kdyby jim ubližoval. Že už měl čtyři vejce mě rozveselilo.
Dana Puchalská
22.5.2019 10:02
To je zajímavý a hezký příběh. Jezdila jsem do práce a jezdím i teď často kolem malého rybníčku, kde labutě žijí. A je jim tam dobře. Vedle je hotýlek co má labuť v názvu. A hosté a lidé co tam chodí, je mají dost rádi. Je to hezké a těch dětí co tam jezdí, radost pohledět.
Hana Nováková
22.5.2019 09:55
Když byl můj syn malý ,jezdívala jsem s kočárkem v Kolíně k rybníku Peklo a pozorovali jsme labutě a vždy se dočkali i jejich mladých. Můj synek při pozorování vždy usnul a já jen tiše pozorovala, jak labuťák pečuje o labuť a mladé a říkala si, jak krásné by to bylo, kdyby i někteří lidé si z nich vzali příklad. Bohužel...
Jana Hošková
22.5.2019 09:19
Tak Jano, ten starý labutí pár jsem asi s mláďaty fotila před lety i já ! Pamatuji Zámeckou z dětských let - já sice už ne ohrazenou zdí jako má maminka, ale zato se starým pánem, který tam dělal hlídače a měl ochočené všechny veverky. My mu pro změnu říkali Veverčák :-)). Vždycky kolem něj bylo plno veverek, stačilo mu je zavolat a měl jich plno i po sobě, sedaly mu na ramenou...jinak hordy opilých cizáckých nájezdníků mne rozčilujou víc než dost. Jezdí si autem málem až před klec k opicím, byla jsem svědkem ! Být tam, chodím snad hlídat s panem Labuťákem taky !!!! :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA