FOTO: Poznámky Hany Rypáčkové
Máma a smysl života
10. 4. 2023K úvaze o smyslu života mne přivedla kniha pofesora Stanfordovy univerzity Irvina D. Yaloma a název jeho knihy jsem v nadpisu použila. Je smyslem života být šťastný? Je smyslem života pomáhat druhým?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.4.2023 11:02
Smyslem života je podle mě, prožít jej se vším všudy, nezatrpknout, nečekat, že někdo bude jednat za mě, prostě žít a mít rád. Smyslem života je láska.
Lenia Vrbíková
11.4.2023 13:30
Jsem ráda, že jste zmínila tohoto autora. Doporučuji čtenářům přečíst více jeho knih.
Hana Rypáčková
11.4.2023 12:14
Ilono, je to úvaha. Psala jsem to po smrti manžela a k vydání dala po pěti letech. Doprovodila jsem ho do posledního dechu stejně jako tatínka i maminku. Proto ten poslední odstavec.
Jitka Caklová
11.4.2023 12:14
Ani děti, které jsem porodila, nejsou mým vlastnictvím, natož manžel/ka, druh/družka. Pokud si člověk myslí, že smyslem života je být šťastný a přitom se MUSET přizpůsobovat, vydržet nudu, špatnou náladu, tak to v pořádku není a v takovém případě je štěstí pouhá iluze. O životě druhých číst a vlastní život žít, jsou dvě naprosto rozdílné věci. Stejně tak, citovat mudrce, o jejichž opravdovém životě nevím vůbec nic, a z neznalosti sebe sama o štěstí snít. Důležitá je rovnováha. "TEN STEJNÝ DÉŠŤ DÁVÁ RŮST TRNÍ V MOKŘINÁCH I KVĚTINÁM V ZAHRADÁCH." Anthony de Mello
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA