FOTO: Poznámky Hany Rypáčkové
Máma a smysl života
10. 4. 2023K úvaze o smyslu života mne přivedla kniha pofesora Stanfordovy univerzity Irvina D. Yaloma a název jeho knihy jsem v nadpisu použila. Je smyslem života být šťastný? Je smyslem života pomáhat druhým?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
11.4.2023 09:44
Věčná otázka, šťastný, kdo zná odpověď. Ptali jsme se jako mladí, dnes filozujeme s vnoučaty...:-)
Zuzana Pivcová
10.4.2023 15:37
Tos napsala moc dobře, Hanko. Jen kdyby podobně smýšlelo a jednalo co nejvíc lidí.
Anna Potůčková
10.4.2023 14:56
Hani moc hezký článek, hezké úvahy. Maminka vždy říkala, že člověk se učí celý svůj život a měla pravdu. Takže z toho plyne že člověk je každým dnem moudřejší o nějaké poznání.
Naděžda Špásová
10.4.2023 14:08
Hanko, napsala jsi to moc hezky, na stará kolena z tebe bude filozofka. Tak ať se tobě a pejskovi ještě dlouho dobře daří.
Jan Zelenka
10.4.2023 13:21
Moc hezká úvaha, Hanko. Mám to podobně. Vystihla jsi to nejpodstatnější. Při čtení závěru úvahy jsem si uvědomil, že bych měl být tolerantnější k místnímu příteli spisovateli, se kterým se občas scházíme a který uvažuje zcela jinak, než já. Ale je to přítel. Máš pravdu. Jméno Axela Muntheho mi zase připomnělo jeho krásnou knihu o San Michele. Díky!
Hana Šimková
10.4.2023 10:00
Hani, snažím se žít jak píšeš a myslím, že je to to nejlepší, co mohu pro sebe udělat.
Alena Velková
10.4.2023 10:00
To jste napsala dobře: "Pocit pravého štěstí se rodí v mé vlastní hlavě a srdci."
Blanka Lazarová
10.4.2023 08:34
Hani, moc pěkné úvahy. Díky za připomínku některých myšlenek. Líbí se mi : "Život má takový smysl, jaký mu dáme." Stále se učím. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA