S babičkou do kavárny. Ideální model setkávání
Ilustrační foto: ingimage.com

S babičkou do kavárny. Ideální model setkávání

16. 5. 2019

Půjdeme na dortík, na limonádu, na zmrzlinu. Do cukrárny, do kavárny, do restaurace. To je nabídka, která se neodmítá a děti na ni slyší. Může se z toho stát hezká tradice, na kterou vnukové a vnučky jednou budou rádi vzpomínat.

vnoučata
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Dnes v pořadu Sama doma mluvili dva mladí lidé o svém projektu Kafe s babi, pivo s dědou. Viz: www.kafesbabi.cz/.
Dagmar Bartušková
Naši mě brávali do cukráren i kaváren, a já pak zase svého potomka. Tenkrát jsme byli vychováni, žádný rambajs u stolu nebo pobíhání v prostoru kaváren. Stačilo zvednout obočí... Dnes v některých kavárnách hrůza, matky tam tráví tučnou mateřskou, v ruce mobily, na uších sluchátka. Že jejich děti dělají kolem binec je nezajímá. A takto "vychovávané" děti babička těžko srovná. Vidím to kolem sebe, kavárny mám ráda, dám si výbornou kávu, přečtu tisk a popovídám s přáteli. Na toto jsou právě určeny kavárny. Nemáme zájem o řvoucí a nezvladatelné děti. Dnes je plno cukráren a dětských koutků a hřišť. Tam by měl být ráj dětí. Dnes je dětem pomálu vše dovoleno, přerůstaji přes hlavu - viz škola, a to se stále stupňuje. Co asi bude dál?! Zlobíš - dostaneš na zadek. Tečka.
Rostislav Mraček
Teď se bojím, že se neumím chovat?! Já totiž nikdy v kavárně nebyl. V dětství ani v dospělosti. A co naše děti a vnoučata? Nikdy jsem je do kavárny nevzal! Jistě jsem je tím ochudil o nádherné zážitky, jak tady čtu. Jsem já to ale ...
Danka Rotyková
Pěkný článek. I prostředí je pro formování dětí důležité. Hlavně, když se vnoučata s prarodiči sblíží a cítí se při tom šťastně. Jedno, zda v restauraci či v lese při sbírání hub. Faktem je, že v prostředí restaurace nebo kavárny se děti učí jak se chovat ve společnosti. A to se jim bude v životě určitě hodit.
Karel Boháček
Mám krásné vzpomínky na babičku , která mne vodila do lázeňských restaurací a cukráren v Teplicích, kde jsem dříve bydlel. I dítě tak získá návyky jak se má chovat přes krásný zážitek.
Jana Šenbergerová
Určitě zajímavý nápad. Moje vnučky jsou hodně mlsné. Asi po babičce. :-)
Jitka Caklová
Některé děti mají raději přirozené prostředí. Naše čtrnáctiletá vnučka ráda vzpomíná, jak jsme vařily švestková povidla, jak jsem ji učila jezdit na kole, jak občas trucovala, když zrovna nemohlo být po jejím, atd. atd. :-)
Daniela Řeřichová
Naše vnučka je vášnivá čtenářka. Já navštěvuji Univerzitu třetího věku a vždy po kurzu se sejdeme v knihkupectví, kde si vybere knihu a pak zajdeme na zmrzlinu. S dědečkem zase chodí do anglické literární kavárny. Vzájemně se na sebe těšíme a kultivované prostředí dodává pěkný rámec našim diskusím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%