Žižkovská kina
ilustrační foto: pixabay.com

Žižkovská kina

17. 5. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Vaše povídání je mi blízké a něco z toho si pamatuji. Chodili jsme do kina Vzlet ve Vršovicích , zážitky byly nezapomenutelné a ještě cítím chuť eskyma na jazyku,
Dana Puchalská
Dříve jsem do kina chodila ráda. Vzpomínám na Kino 64 u Hradeb. škoda,že se nedochovalo. A s rodiči jsme chodili do kina Aero.Byly doby,kdy jsem bývala pravidelným návštěvníkem kin. Teď do kina nechodím. Nemám ráda ta veliká a neosobní kina typu Multiplex nebo jak se to správně nazývá. Přijdou mi velice neosobní.
Zuzana Pivcová
Do kina jsem jako dítě chodila vzácně, ale ráda. Bylo to kulturní zařízení. Když se objevily širokoúhlé filmy, bylo to nádherné podívání. To jsme ještě ani neměli televizi. Situaci, jaká bývala v Praze, neznám. Vzpomínám si jen na otřesný případ vraha - promítače v kině Metro na Národní. Dnes do kina v Praze nechodím vůbec. Současná kina mě nelákají, i kdyby promítala vesmír.
Věra Ježková
Do Domoviny jsem chodila jako dítě. Bydleli jsme Na Maninách. Míša, Eskymo, Polárka – zpočátku je nosili prodavači na tácech zavěšených na krku, později je prodávali v bufetu. Chodili jsme také do Oka na Letnou a do legendárního Illusionu na Vinohrady.
Daniela Řeřichová
Moje babička byla uvaděčkou v kině Oko v Chomutově, kde jsme my, pražské děti, trávily prázdniny. V šedesátých letech se většinou promítaly filmy historické nebo válečné. Babička jako morální autorita stála za mnou a v případě nevhodného záběru milostného či bojového se připlížila a zezadu mi zakryla oči. Od té doby mám sice mezery ve znalostech světové kinematografie, ale na tato kina s úžasnou atmosférou nedám dopustit a stále je vyhledávám. Naštěstí jich pár zůstalo nejen v malých městech, ale i v Praze. Multiplexy s popcornem a decibely ze všech stran přenechám jiným náturám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%