ilustrační foto: pixabay.com
Žižkovská kina
17. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
18.5.2019 11:15
Vaše povídání je mi blízké a něco z toho si pamatuji. Chodili jsme do kina Vzlet ve Vršovicích , zážitky byly nezapomenutelné a ještě cítím chuť eskyma na jazyku,
Dana Puchalská
18.5.2019 08:51
Dříve jsem do kina chodila ráda. Vzpomínám na Kino 64 u Hradeb. škoda,že se nedochovalo. A s rodiči jsme chodili do kina Aero.Byly doby,kdy jsem bývala pravidelným návštěvníkem kin. Teď do kina nechodím. Nemám ráda ta veliká a neosobní kina typu Multiplex nebo jak se to správně nazývá. Přijdou mi velice neosobní.
Zuzana Pivcová
17.5.2019 19:02
Do kina jsem jako dítě chodila vzácně, ale ráda. Bylo to kulturní zařízení. Když se objevily širokoúhlé filmy, bylo to nádherné podívání. To jsme ještě ani neměli televizi. Situaci, jaká bývala v Praze, neznám. Vzpomínám si jen na otřesný případ vraha - promítače v kině Metro na Národní. Dnes do kina v Praze nechodím vůbec. Současná kina mě nelákají, i kdyby promítala vesmír.
Věra Ježková
17.5.2019 15:33
Do Domoviny jsem chodila jako dítě. Bydleli jsme Na Maninách. Míša, Eskymo, Polárka – zpočátku je nosili prodavači na tácech zavěšených na krku, později je prodávali v bufetu. Chodili jsme také do Oka na Letnou a do legendárního Illusionu na Vinohrady.
Daniela Řeřichová
17.5.2019 12:02
Moje babička byla uvaděčkou v kině Oko v Chomutově, kde jsme my, pražské děti, trávily prázdniny. V šedesátých letech se většinou promítaly filmy historické nebo válečné. Babička jako morální autorita stála za mnou a v případě nevhodného záběru milostného či bojového se připlížila a zezadu mi zakryla oči. Od té doby mám sice mezery ve znalostech světové kinematografie, ale na tato kina s úžasnou atmosférou nedám dopustit a stále je vyhledávám. Naštěstí jich pár zůstalo nejen v malých městech, ale i v Praze. Multiplexy s popcornem a decibely ze všech stran přenechám jiným náturám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA