Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Hošková
25.5.2019 07:52
Zajímavé, že ani háčkování a pletení se zřejmě nezapomíná, zrovna tak jako plavání a bruslení či jízda na kole. Léta jsem nic nepletla ani neháčkovala a pak se mi narodila první vnučka. Popadla jsem háček s tím, že si už určitě nic nepamatuju a ejhle - za jedno odpoledne na zahradě jsem vytvořila bíločervený klobouček, který pak vnučky dědily....:-))
Alena Várošová
16.5.2019 15:16
Za mlada jsem hodně háčkovala i pletla.Vyšívání mě nešlo.Těch háčkovaných kabátků,šatů,halenek i pletenin jsem měla hodně.na děti jsem jenom pletla svetříky,ponožky,palčáky,na manžela moc málo.Velmi se mi líbí háčkovaná halena na tiutulním obrázku.Hned bych ji brala i jednobarevnou - krása..
ivana kosťunová
16.5.2019 04:56
Také jsem měla háčkovací období, škoda, že nevydrželo. Černý šál háčkovaný filetovou technikou, nosím dodnes.
Zdenka Jírová
16.5.2019 00:07
Maminka mne naučila háčkovat, vyšívat i plést. Sama jsem se pak naučila šít . Ruční práce jsem dělala velmi ráda. Háčkování a pletení jsem plně využívala jak pro sebe, tak pro dcery. Vždy jsem si říkala, že v důchodu si to užiji, budu mít dost času. Člověk míní - přišla jiná doba, zaplavila nás lacinými výrobky z Číny, změnila se móda a už nebylo proč se zabývat ručními pracemi. Navíc nemám dobré oči, tak bych na to ani neviděla.
Alena Vávrová
15.5.2019 23:20
Kdysi jsem ses úspěchem věnovala háčkování i pletení. Poslední věci, co jsem ušmodrchala, bylo veliké hejno velikonočních kuřátek podle Růženky Antl.
Danka Rotyková
15.5.2019 18:14
Líbí se mi hned první dva výrobky. Osobně jsem raději pletla. Ale chtěla bych začít letos s háčkováním zvířátek, myslím, že bych to zvládla. Jen začít.
Jana Šenbergerová
15.5.2019 15:20
Raději jsem pletla, než háčkovala. Teď bych občas měla chuť dovyšívat pár věcí, které jsem rozdělala už hodně dávno.
Dagmar Bartušková
15.5.2019 15:20
Tak tady se nechytám. Kdysi jsem uháčkovala jen cca 10 cm dlouhý řetízek. Jo, kdyby žila maminky maminka, tak by s láskou určitě něco na mě uháčkovala. Měla krásné a precizní ruční práce.
Jana Kollinová
15.5.2019 14:52
Jen ještě doplním, že módní doplněk č. 14 bych uvítala v jiné barevné kombinaci.
Věra Ježková
15.5.2019 13:38
Dřív jsem háčkovala hodně, hlavně dečky. Kamarádce povlečení na peřinku a polštářek do kočárku. Sobě nějakou vestu. Raději jsem ale pletla. Zde bych si vybrala jen č. 14 – modely jsou na mě moc barevné.
Načíst starší příspěvky