Ellen Z. Matějová
11.5.2019 21:01
Moc pěkné, určitě bych si vybrala... Ne všechno, ale třeba ty modely, co předvádí ta dlouhovlasá paní, určitě skoro všechny, je to můj styl, takový ležérně - elegantní a hlavně nadčasový, co nikdy nevyjde z módy (tedy, možná vyjde, ale dá se nosit v každé době, aniž by si člověk v tom připadal trapně). Podobné oblečení si kupuji v KRABu (od paní Květy Fialové) - mají tam velmi hezké a originální kousky, opravdu se tam dá vybrat co do střihů, vzorů i barev, včetně doplňků. A z velmi příjemných přírodních materiálů - na léto ideální. Je to sice dražší, ale já si raději koupím jeden kvalitní kousek, než deset hadrů, ve kterých chodí všichni jak v uniformě. Ale to bude tím, že nejsem "uniformní" typ, vždycky jsem upřednostňovala originály, dříve jsem si oblečení sama navrhovala i šila, vyráběla potisky i batiky, ale teď už na to nemám čas a zrak, tak si originální oblečení vyhledávám v buticích nebo v malých prodejnách se stylovým zbožím z různých koutů světa (např. z Tibetu - ručně vyšívané, moc hezké, nebo z Jižní Ameriky - líbí se mi indiánské vzory). Když si člověk dá tu práci, tak takové obchůdky objeví v každém větším městě.
Anna Dudková
11.5.2019 20:22
Děkuji za informaci o návrhářce, paní Vostalová. Mrkla jsem na její stránky a má tam jak bláznivé, tak velmi elegantní modely. Navíc i bytový textil. Gudrun Sjödén je taková švédská Missoni. Výšivky jsou z krojů a ty mají všechny evropské státy, ne jen Rusko paní Halátová. Na webu má i výšivky inspirované Mallorcou. A ano, v 70 letech se podobné šaty z fáčoviny, často ještě batikované, nosily i u nás.
Nelly Kárníková
11.5.2019 20:16
Souhlas s paní Vostalovou. Všechny modely jsou z kolekce GUDRU SJOEDEN. Vybraná modelka seniorka a autorka v zelených brýlích. Omlouvám se, říkejte si tomu "gipsy", ale je to švédský design založený na lidových tradicích. A sluší/nesluší a líbí se/nelíbí jak mladým, tak starším. Oblékání seniorek je složitěšjí a obšírnější záležitost, domnívám se.
Jana Gondášová
11.5.2019 19:30
Ani do lesa na houby
judita lišková
11.5.2019 19:03
Tenhle styl není špatný, pokud není moc barevný. Připadá mi trochu čarodějnický...v dobrém smyslu slova, ne pro čarodějnice, ale čarodějky. Dříve jsem ráda nosila dlouhé splývavé sukně a živůtky, či šaty... kdysi byly v módě , šité z tenčí či silnější fáčoviny, většinou jednobarevné, byly moc hezké. Škoda, že se to už nevidí.
Ludmila Doubravová
11.5.2019 18:41
Krásné a inspirující modely, moc se mi to líbí. Nosím ráda jak kalhoty tak sukně a v létě převážně šaty. Nejraději dlouhé, jsou vzdušné a pohodlné a navíc, my ženy přece máme vypadat jako ženy. Když si obléknu dlouhou sukni nebo šaty, vždy se cítím úžasně žensky. Utčitě si něco podobného spíchnu.
Věra Halátová
11.5.2019 16:19
Zelené brýle na těch ženách nevidím. Ty ponožky prodávají v e-shopu firmy Vlnap. A takto oblečená žena na ulici např. v Praze poutat pozornost nebude, protože tam chodí i jinak vymaškaření lidé, ale v menším městě se za ní docela určitě otočí hodně lidí. Je to znamení, že jí "to sluší"? Které ženy, které jsou dnes v seniorském věku - tedy nad šedesát let - v mládí toto nosily? Nepamatuji se na něco takového. Ta na úvodní fotce - ty výšivky na ramenou to je snad z Ruska, ale ten pták na prsou - to nevím. Cikánku jsem v něčem takovém také neviděla.
Jana Vostalová
11.5.2019 16:02
Styl na fotkách je švédský desing, všechny modely jsou od návrhářky Gudrun Sjödén. Je to ta se zelenými brýlemi. Vytváří velmi zajímavé kolekce, ale oblečení není zrovna levné.
Anna Dudková
11.5.2019 12:41
Myslím, že je to třeba brát pouze jako inspiraci a ne hned brblat. Nechápu to hodnocení, že si takový oděv může dovolit jen celebrita?! Přitom Judy Dench má velmi umírněné modely, které bych snad ani jako gipsy styl neviděla. Kdo je éterická bytost, jako byla třeba Květa Fialová, ten v takových šatech vypadá přirozeně, nebo Jane Fonda ve filmu Komuna mé matky, kde hrála věčnou "hipízačku" a věřím, že většina mladých by takovou babičku chtěla. Byla excentrická, ale nikoliv trapná. Nosím ráda v létě široké barevné etno kalhoty a k nim střídmý vršek, nebo dlouhé jednobarevné šaty, připadá mi to lepší, než ty strašné neforemné haleny s květy nebo abstraktními modely ala 70. léta, do nichž se tak rády oblékají korpulentní ženy 40 a výš. Každá vypadá jako chodící pohovka. Tady v galerii jsou i velmi umírněné modely č. 4 a 14, u něho by stačilo sundat šátek, kdo nemá odvahu, a už zmíněná Judy Dench. Autorské oděvy přesně v tomto stylu prodává Adelaide v Jungmannově ulici v Praze 1 mají i web adelaideshop.cz.
Eva Holá
11.5.2019 12:38
tento styl se mi moc líbí, je to příjemné, pohodlné, barevné,jen kde to koiupit.Poradí mi někdo??????
Načíst starší příspěvky