Ilustrační foto: ingimage.com
Umíte se divit? Je to zdraví prospěšné
11. 5. 2019
Údiv, úžas, překvapení. To jsou pocity, které s přibývajícími léty mizí ze života. Čím je člověk starší, tím častěji mívá pocit, že už všechno viděl, slyšel, zažil a tudíž ho nic nepřekvapí. Jenže lidé, kteří se umí divit, prožívají vyšší věk ve větší pohodě než ti, kteří to už zapomněli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
18.5.2019 15:52
Pořád je taková spousta nových věcí, že se nestačím divit. Naposledy jsem se divil tomu, že divení je zdravé.
Karel Boháček
13.5.2019 15:17
Divím se denně, ale nějak na zdraví mi to nepřidalo, ale je to super - život je krásný.
Dagmar Bartušková
12.5.2019 21:22
Někdy se nestačím divit blbostí některých lidí a jen žasnu, čeho jsou schopni. Ne, divení mi není cizí. :-)
Eva Mužíková
12.5.2019 19:41
Před chvilkou jsem stála nad jednou z mých orchidejí. Když jsem jí nedávno z neopatrnosti ulomila šlahoun s poupaty, moc mne to mrzelo, promlouvala jsem k ní, omlouvala se. Dnes, po docela krátké době jsem objevila nový, zcela malý šlahounek s malinkými poupátky..Dívala jsem se na ten malý zázrak s údivem a s velkou radostí.
Zuzana Pivcová
12.5.2019 19:34
Vzpomínám si na úsměvné "divení" paní Květy Fialové v pořadech s panem Cílkem. Někomu to možná připadalo strojené, ale já věřím, že taková byla.
Růžena Kuželková
12.5.2019 07:47
taky přispěji trochou do mlýna - nejlepší "divení",je louskání na "íčku".Denně dvě otázky a kde že jsou odpovědi.To potom "Wikipek" je na roztrhání a než tam najdu pokud možno správnou odpověď,tak vězte,že se i "zapotím",ale na druhou stranu se nemohu dočkat rána na další dvě otázky a věru se DIVÍM,co všechno neznám,tak jen se divme,ať svět nás těší
Zdenka Jírová
12.5.2019 01:43
Znám ale také lidi, kteří se těšit nechtějí .Moje přítelkyně teď ke stáru tzv, morousovatí, V televizi všechno už viděla,tak proč by se na to měla dívat znova,noviny nečte, jen bulvár a pak mi vysvětluje, proč jsou herci a zpěváci nemožní,Filmy hodnotí tak, že ty staré už viděla na ty nové se nemůže dívat, protože jim nerozumí, protože jsou "blbé".Ta se nedá ničím překvapit .Takže jsem při našich setkáních v rozpacích, o čem si vlastně s ní mohu povídat
Zdenka Jírová
12.5.2019 01:32
Moc výstižný a dobrý článek. Já sice někdy říkám, že překvapit mne mohou jen dobré zprávy, protože v těch špatných žiji. Ale nemyslím to zas tak moc vážně, protože mne vzápětí překvapí fotka rozkvetlé jarní květinky a já žasnu jak se prodrala na sluníčko ještě ve sněhu. Žasnu nad malým ptáčkem, když vidím,jak si staví hnízdo a on se těší, že založí svou rodinku , V přírodě je tolik věcí ze kterých se lze těšit, jen když se těšit chcete.
Danka Rotyková
11.5.2019 20:28
Jsem ráda, že mne stále něco zajímá a udivuje. Stává se to hlavně v přírodě. Příroda kouzlí pořád, i v dešti nebo krupobití.... stále je nad čím žasnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA