Ilustrační foto: ingimage.com
Umíte se divit? Je to zdraví prospěšné
11. 5. 2019
Údiv, úžas, překvapení. To jsou pocity, které s přibývajícími léty mizí ze života. Čím je člověk starší, tím častěji mívá pocit, že už všechno viděl, slyšel, zažil a tudíž ho nic nepřekvapí. Jenže lidé, kteří se umí divit, prožívají vyšší věk ve větší pohodě než ti, kteří to už zapomněli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
11.5.2019 20:12
Jsem tomu moc ráda, že se dostávám velmi často do situací, v kterých jsem jak v údivu tak i v úžasu...
Hana Nováková
11.5.2019 18:03
Divím se každý den, ať už mě cosi překvapí v dobrém či špatném. Ale i s divením se stále někam posouvám. Divení není nikdy dost, ale zvědavost některých lidí zacházející do soukromí přímo nesnáším.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.5.2019 12:29
Moc hezky to napsala paní Věra J. a tak jen souhlasím s jejím názorem. Asi lepší bych nevymyslela.
Dana Puchalská
11.5.2019 12:23
Já se ráda divím. :-) :-) :-) Někdy i žasnu nad tím, jak jsou někteří lidé s prominutím zvědaví. A to je už ale jiná, ne?
Jitka Caklová
11.5.2019 11:52
Divit se něčemu, není totéž, co být v údivu, či v úžasu. Ve svém věku se už nedivím vůbec ničemu, ale v němém úžasu zůstávám nad pílí včeliček, při zrození nového života, před moudrostí malých dětí, ještě před zásahem dospělých, s údivem sleduji, jak rozkvétá Pupalka, Amarylis, či iIbišek..... Příroda je úchvatná.
Hana Rypáčková
11.5.2019 11:01
Taky se někdy nestačím divit. A být zvídavý ? To se s tím snad člověk narodí a vydrží mu to do konce života ..
Jana Šenbergerová
11.5.2019 10:47
Umím, a často za to sklízím posměch, a dokonce i pokárání od těch, kteří toho nejsou schopni. :-) Zcela souhlasím s Erlingem Kaggem.
Věra Ježková
11.5.2019 10:01
Divím se, že mne nikdy nenapadlo se nad divením zamýšlet. Nad vaším článkem je to zamyšlení příjemné. Nemyslím, že se s věkem divit přestávám. Divím se víc díky svým aktivitám na íčku. A někdy se nestačím divit tomu, co se děje kolem nás. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA