Foto: autorka
Proč musely zemřít
10. 5. 2019K sepsání tohoto příspěvku mě přivedl nedávný článek o umísťování pamětních desek do dlažby před domy, v nichž kdysi žily židovské rodiny, které za války nenávratně zmizely. Někdo se otázal, zda se podobným způsobem vzpomíná i na zavražděné české občany.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
10.5.2019 16:36
Byla to doba víc než strašná. Děkuju za článek, ikdyž byl opravdu moc smutný.
Anna Potůčková
10.5.2019 15:26
Moc smutný článek, ale je třeba připomínat osudy lidí, kteří prakticky za svoji vlast položily životy. Tohle nesmí zapadnout, to jsou velká hrdinství !
Hana Rypáčková
10.5.2019 14:10
Je to třeba stále připomínat mladým. Jde to nějak mimo.ně... Taky jsem se tady pídila za co trest smrti. Banality ..
Marie Doušová
10.5.2019 10:12
Válka vzala mnoho životů a proto je potřeba si vždy připomenout hrůzy , které přinesla. Už nikdy válku a snažit se žít v míru, porozumnění a lásce k člověku.Zuzko dík za připomenutí osudů dívek,které tak brzy opustily život v mladém věku.
Hana Nováková
10.5.2019 09:40
Zuzko moc hezký článek, je třeba nejen vzpomínat, ale hlavně nezapomínat. Už v jednom článku jsem se o tom zmínila. Obětovat svůj život za vlast nemůže být nikdy zapomenuto a že těch lidí nebylo málo.
Jana Šenbergerová
10.5.2019 09:09
Taková hezká děvčata! Je smutné, že zemřela tak mladá, a ještě smutnější to, proč, ale také to, že nebyla jediná. Díky, že jsi nás seznámila s výsledkem svého pátrání. V každém městě i vesnici je na koho vzpomenout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA