Ilustrační foto: pixabay.com
Proč jsou vzpomínky důležité: zamyšlení nad životem
12. 9. 2020Vzpomínky mne stále nutí, vrátit se do mladých let. Vrátit se více jak o šedesát let zpět, tam, kde jsem vlastně začínal poznávat tento svět, tam, kde jsem začínal chodit, chápat a mluvit. Zpět a ve vzpomínkách prožívat to, co jsem již prožil.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Dohnalová
16.9.2020 09:49
Mám jinou zkušenost, dnešní mladí vzpomínají na své mládí jako na něco velmi krásného
mnohdy nejkrásnějšího. To je jim 30 let. Vzpomínky jsou království ze kterého tě nemůže
nikdo vyhnat.
Marta Badalcová
13.9.2020 18:45
Pardon těch hvězd mělo být 5 děkuji za pochopení mého omylu,krása,naše dětství bylo úžasné ,škoda že dnešní děti už toto zažít nemohou,díky přesně tak to bylo ,nikdo nás nehlídal a všichni jsme si pomáhali když byl nějaký karambol,ani máma nevěděla že máme odřená kolena,propíchlou nohu hřebíkem-to ošetřila sousedka-no nádhera,nevím jak je to možné ale ještě dnes po padesáti letech vidím ty tváře úplně přesně,kdeže loňské sněhy jsou?
Danka Rotyková
12.9.2020 13:50
Ne vždy je dětství a mládí to nejšťastnější období v životě člověka. Ale i mezi těmi špatnými chvílemi můžeme vzpomínat na ty hezké, milé. To špatné prostě vytěsňujeme a zbývá jen to pěkné. Proto se nám tak dobře vzpomíná.
Jana Kollinová
12.9.2020 13:22
Promiňte, ale někde je chyba. Když se snažím otevřít profil Jiří Skřivan nabízí se mi hláška "uživatel nebyl nalezen." Není mi příjemné vyjadřovat se k autorovi, který možná není v databazi i60 (nevylučuji chybu na své straně). Může to někdo s legálně registrovaných íčkařů objasnit? Děkuji.
Jana Kollinová
12.9.2020 13:15
Často se v myšlenkách vracím do chvil, které se mi vybaví jako šťastné, bezstarostné a laskavé. Již dlouho zde nebyl tak emotivní článek nabízející čtenáři otevření brány do jeho nejkrásnějších chvil. Autorovi patří můj dík.
Jan Zelenka
12.9.2020 11:32
Mám zcela totožné myšlenkové pochody jako autor. Krásný článek. Tuto citaci vyslovil jeden neznámý autor, pod iniciálami N.N. : Mládí je nejkrásnější dobou života, škoda že musíme nejdříve zestárnout, abychom to poznali.
Marie Ženatová
12.9.2020 10:07
Díky za hezký starší článek, jako by mi mluvil z duše. Ano, jak píši Lidmilka - naší lahůdkou byl šťovík, který dnes už není moc vidět - slézu jsme říkali Boží chléb, konvičky vońavých lesních jahod, ostružin, borůvek, plné nůše kuřátek /houby/, opečené brambory v ohni, žvýkání šípků při ranních a odpoledních pastvách krav - naprosto jsme nikdo téměř nevěděli co jsou sladkosti, obezita - spíš jsme znali pocit hladu* A přesto na své dětství plné práce ale i zajímavých zážitků vzpomínám jako na nejšťastnější období *
Růžena Kuželková
12.9.2020 09:11
Díky jeho myšlenkám jsem se vrátila do vzpomínek,je to občas potřeba a že jich nebylo málo tak jako asi u každého a v jednom se shodneme bylo to prima.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA