Obrazy na Křížové cestě

Obrazy na Křížové cestě

4. 5. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Velmi mě to, Jani, zaujalo, právě tak jako Ivanin seznam přispěvatelů (neobjevil se omylem několikrát ten samý??) na obnovu cesty, z něhož vyplývá, že obnova byla pojata jako lokální záležitost a navíc hodně se zaměřením na někdejší v kraji žijící národnost. Jakou např. měli možnost dovědět se o příspěvku občané odjinud? Takhle to působí dost ve prospěch Němců, a to někteří lidé neslyší či nečtou rádi. Já však oceňuji, že mnozí chtěli bez nároků prospět rodnému kraji. Kapličky jsou opravdu krásné.
Naděžda Špásová
Nejsem sice věřící, ale procházky přírodou mám moc ráda, takže neodmítnu ani kčížové cesty, pokud na ně narazím. Cíleně je však nevyhledávám. :-)
Věra Ježková
Jani, krásné. Díky vám oběma.
Jana Šenbergerová
Ivano, k tvému obsáhlému příspěvku jen dodávám ze stránek spolku Bernard: ..."společně s dálšími zájmovými skupinami, které zde vyvíjejí svou činnost, se sdružení Bernard snaží přispět ke kulturní přitažlivosti tohoto kraje." Více zde: https://bernard0.webnode.cz/news/cinnost/ Navíc jeho členové jsou povětšinou praktikující věřící a jsou v této činnosti osobně angažovaní. Nevím, jak je to s církví, ale na její obhajobu musím napsat, že ta má dost práce s udržováním velkých sakrálních staveb, kterých se v našem regionu nachází víc. Sama nejsem věřící, ale upravená křížová cesta mě také potěšila.
Jana Kollinová
Díky článku jsem si vzpomněla na návštěvu Křížové cesty v Krupce-Bohosudově. Byl to můj jeden z mála výletů do poutních míst.
Hana Nováková
Jano, miluji tyto a nejen tyto kapličky a křížové cesty. Děkuji za povídání a krásné fotky.
Hana Rypáčková
Takže je to takový vzorník kapliček? Většina původních byla zachycena v dokumentu a ztracené pak jsou novodobé. Ta u Stříbra, na které jsem bylo zkraje roku, taky. Kachlíková. Moc poučné
Alena Tollarová
Přestože nejsem věřící, drobné sakrální stavby mě zajímají, když už pro nic jiného, tak proto, že krásně zdobí a doplňují krajinu. Se zájmem si je prohlížím. Už u prvního článku jsem si všimla, že vyobrazení určitě nebudou původní, ale jsou z naší doby. Díky za vysvětlení, jak to vlastně je. Dobrá věc se podařila.
Dana Puchalská
Zase jsem se dozvěděla něco nového.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%