Ilustrační foto: pixabay.com
Špion Balabán
19. 4. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František MENDLÍK
20.4.2019 07:41
No a když ten náš vlak projížděl Itálií až na Sicílii, mávali na nás cestou lidé na polích. Měli jsme totiž na oknech papírové vlaječky. No a když jsme v Neapoli šli průvodem do přístavu k odjezdu na Capri, lemovali chodníky domácí, mávali a provolávali slávu Husitskému národu. Jaký to omyl!
František MENDLÍK
20.4.2019 07:37
Zuzanko jenom malá oprava. V tom květnu 1969 nás železničářů byl v Itálii celý vlak! A pro stavebnice jsem si zajel normálně do Vídně v září téhož roku. No a z pout jsem se vymanil ještě v roce 1973 a lehátkovým vozem jsem se ženou, učitelkou, navštívil osm západních států, včetně Anglie.
Zuzana Pivcová
19.4.2019 20:51
Pamatuji si, jak ještě v 80. letech jsem jela na nákup do Drážďan a svému kamarádovi dovezla plastikový model dopravního letadla. U nás tehdy prodávali jen malinké. Věřím, že těsně po srpnu 1968 se ještě dalo dostat na Západ.
František MENDLÍK
19.4.2019 16:38
Celý příběh je pravdivý. Opravdu se stal. Neumím fabulovat. A myslím si, že jej nevymyslíš. Měl by s tím problém i zavedený a renomovaný spisovatel.Zejména dnes, kdy nelze psát veselé příběhy z doby tak temné.
František MENDLÍK
19.4.2019 16:31
Paní Zdeno. Ten talent se prosazuje už deset let. Na I 6O i ve Vyškovských novinách sedmý rok. Povídka Špion Balabán vyšla už v roce 2012. Chtěl jsem ji jenom připomenout novým čtenářům.
Jana Kollinová
19.4.2019 13:09
Příběh plný napětí jsem četla s příjemným vzrušením dobrodružné zápletky. Pane Františku, jsem přesvědčená, že zdoláte další stupeň čtivosti převyšující 4000 čtenářů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA