Úvahy o historii školství – 1. Ozvěny pravěku
18. 4. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
18.4.2019 14:33
Borku, zajímavý pohled. Literatury k dějinám pedagogiky jsou tuny. Jen nezačínají v paleolitu. Ze zkoušky jsem kdysi dostala za jedna – pamatuji si to, protože jsem to nečekala. Vědci se zabývají různými, dokonce v praxi využitelnými, aspekty pedagogiky. Já jsem např. řadu let dělala pedagogiku srovnávací, která zahrnuje i reálie příslušných zemí. Naše školství bylo velmi dobré. Bohužel po roce 1989 se zrušila spousta toho, co fungovalo, a snad ani jeden ministr nevydržel celé funkční období. Kontinuita tedy veškerá žádná, stále dokola se objevuje Amerika.
Hana Nováková
18.4.2019 11:41
Měli jsme jedno z nejkvalitnějších školství na světě. I moji známí, kteří studovali s Americe jednoznačně se shodli na tom, že když tam byli ve škole, tak tam doslova vynikali. Potvrdil to i můj syn, který byl rok na studijní cestě v Sydny. A to, co se tam učí na střední škole a tady je nebetyčný rozdíl o vysoké ani nemluvě. A kde jsme nyní, třicet let po revoluci, co stálo za něco rozvrtali, zrušili a nejhorší je, že se na ničem, co by nás navrátilo zpět se nemohou domluvit. Každý experimentuje, přijde jiný, zase má jinou vizi, jen co už od revoluce se vše změnilo, chvíli platilo a potom zase něco nového. Jen si vezměte maturity, nebo nižší ročníky. Nechtěla bych už chodit dnes do žádné školy a lituji těch, kteří chodí, nebo chodit budou. A vy jste napsal hezký článek a budu se těšit na další.
Mirek Hahn
18.4.2019 11:36
Nabídnutá souvislost o dělbě práce mne zaujala. Dovolím si odhadnout, že někde tady budou kořeny "rady starších" - tedy těch, kteří už za mamutem běhat nestíhali ale byli nositeli zkušenností, ty mohli dál předávat, a podíleli se i na rozhodování.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA