Je popírání věku nutnost nebo nesmysl?
Ilustrační foto: ingimage.com

Je popírání věku nutnost nebo nesmysl?

24. 4. 2019

Kolik je vám let? Co je vám do toho, taková otázka je ukázkou ageismu, budu si na vás stěžovat! Zeptat se v současné době na věk je poměrně riziková záležitost. Společnost se veze na vlně předstírání věčného mládí a zároveň se do módy dostalo být hyperkorektní. Je opravdu v pořádku považovat věk za cosi, o čem není slušné ve společnosti mluvit?

stárnutí
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dáša Bilanová
No a co, tak se mi blíží šedesátka a to mi je teprve 57 let. Od narození nedoslýchám a od 2. třídy nosím sluchadlo. Minulý měsíc jsem dostala do každého ucha plně digitalní sluchadlo ( něco zaplatila ZP a něco jsem doplatila) a hodně mě to zjednodušuje život. Nejsem 100% zdravá, ale jsem šťastná, že mám vnoučata, že mám práci, o necelých 9 let staršího manžela, který je na zaslouženém odpočínku, ale na chalupě se nenudí. Prč se řeší věk? Bylo by nespravedlivé vůči naším dětem, kdybychom vypadali jako v mládi. Tak to prostě v životě chodí.
Marta Kucharovičová
Neviem, k čomu je dobré popierať svoj vek. Každý je taký starý ako sa cíti. Dnešné seniorky majú na výber kopec oblečenia, topánok. Ja sa obliekam dosť pestro . Tričká, nohavice, mikiny. Vyberať si treba to, čo mi sedí. Všetko musí ladiť. Nikdy som nebola za dámu. Ležérna elegancia je to, čo mi sedí. Či ma to robí staršou, alebo mladšou je mi jedno. Hlavne, že sa cítim komfortne. A čo je dôležité, žena čo i staršia, musí voňať čistotou.
Jana Kollinová
Článek se mi líbí a po přečtení všech příspěvků jsem asi jediná, které vlastní stáří vadí. Ne natolik, abych se oblékala a chovala jako žena o mnoho let mladší. Nejsem a nikdy nebudu připravená na chvíle poslední stejně tak jako moji milovaní, kteří mě opustili s touhou žít.
Soňa Prachfeldová
Rozhodně svůj věk nepopírám, jen mě udivuje, jak šíleně rychlé ty roky přibývají. Na druhou stranu díky za ně , značí to, že tu pořád ještě jsme. Jsem babička svých vnoučat, jsem hrdá na to, že vnoučata mám, že mi říkají babí. Ale nejsem babí cizích lidí, tam bych prosila - paní . Nikomu netykam, neoslovuji křestním jménem, pokud si dotyčný sám neřekne.
Olga Škopánová
Vážená paní Komberec Jakubcová to snad jen ve vaší fantazii.
Margita Melegova
Libi se mi vlozene nazory, stotoznuji se s nimi, jsem nejen babicka ale i dvojnasobna prababicka.
Danka Rotyková
S věkem jsem já osobně v pohodě, nikdy mi nenapadlo se s ním tajit, tedy ani dnes. A pokud svůj věk některá kolegyně skrývala, nic jsem neříkala, i když mi to přišlo k smíchu.
Dana Puchalská
Dámy, věk je jenom číslo. A hrát si má klimakterického diblíka to není moje parketa. Je mi je kolik je. A co? A nebudu si nic nalhávat. To by byla cesta do pekel.....
Zorka Horká
Hlavně nepopírat sami před sebou, řekla bych. Dokazovat si, jak všechno levou zadní zvládám a přitom působit na okolí jako štvaná zvěř.... :-))
Jana Hošková
Pravdivý článek a pravdivé názory - nejvíc se mi líbí Jany Šenbergerové.Nějaké lhaní si do kapsy a předstírání věčné mladosti se po čase stává směšné. Stárnout se má důstojně (pokud to jde) a s humorem (pokud to jde). Zanedlouho přijde doba, kdy po nás důchodcích, budou ještě všichni prstíčkem hrabat a prosit, abychom pracovali, neboť dětí se nebude dostávat při dnešním stylu života... :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%