Hřebíček je nejlepší přírodní dezinfekce, působí i proti vráskám
Ilustrační foto: pixabay.com

Hřebíček je nejlepší přírodní dezinfekce, působí i proti vráskám

16. 4. 2019

Hřebíček známe jako koření, které nechybí v žádné kuchyni. Ne každý ale ví, že je to také užitečná léčivka. Hřebíček je v podstatě usušené poupě sebrané těsně před rozkvětem ze stálezeleného tropického stromu s poetickým názvem hřebíčkovec vonný, který dorůstá až dvacetimetrové výšky.

bylinky koření
Hodnocení:
(5.2 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Srpa
Mám rád jeho vůni ve spojení s citrusy.
Hana Rypáčková
Dávám do rýže, do svařáku, cucala jsem při bolesti zubu a psovi dávám do obojku látkového (asi proti blechám?)
Zdenka Soukupová
V zimě si přidávám 1-2 hřebíčky do čaje z čerstvého zázvoru (+kousek celé skořice, kousek květu badyánu, med, citron), krásně to voní a moc mi to chutná.
Věra Halátová
Hřebíček používám jen do svařeného vína. Matka ho dávala do rýže, když ji vařila. Nálev proti vráskám? Neměli jste nám to říct cca před padesáti lety?
Zdenka Jírová
V malé míře ho používám při vaření
Dana Novotná
Taky se dobře uplatní při bolesti v krku jako kloktadlo. Zdezinfikují mandle.Pokud už nemáme angínu. Potom jedině šalvěj.
Marie Doušová
Já ho použila ,když mě bolel zub a pomohl .Zajímavé uplatnění. Dík.
Věra Ježková
Hřebíček mám ráda. Prý je dobrý také proti moučným molům. Ty mé domácí ale nevyhnal. Ani bobkový list. Musela jsem zvolit prostředky drastičtější.
Zuzana Pivcová
Hřebíček mám odzkoušený na bolest zubu. V jídle, třeba do rýže, mi jeho aromatická chuť moc nesedí. Další účinky neznám a něco ráda vyzkouším.
Dana Puchalská
Velmi zajímavé. Ano koření je i léčivé. Vůní hřebíčku mám ráda. A často ho doma v kuchyni používáme a nejen o vánocích .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%