Jak jsem propadla turistickému deníku a turistickým vizitkám
FOTO: autorka

Jak jsem propadla turistickému deníku a turistickým vizitkám

15. 5. 2019

Ještě před rokem jsem nevěděla, že existuje něco jako turistický deník, do kterého se nalepují turistické vizitky a dávají se tam razítka. Když jsem v jednom informačním centru viděla kamarádku, jak si kupuje barevné papírky a nalepuje si je do deníčku, začala jsem se zajímat, proč to dělá. Byla jsem poučena, že po celé naší republice a ve vybraných okolních státech je možné ve všech IC, v pokladnách muzeí a zámků koupit tyto krásné malé papírové fotografie.

Deníček jsem si za 50 kč pořídíla taky. Byli jsem zrovna na týdenním pobytu v Lužických horách a okolí, takže po návratu jsem měla deníček z jedné čtvrtiny zaplněný. Na zpáteční cestě jsem se ještě zastavili v Kutné Hoře a v Sedleci v kostnici, takže další vizitky byly moje. Následně se nalepování vizitek stalo mojí vášní.

Deníčky jsem koupila i vnoučkům a začalo cestování po památkách a zajímavostech v okolí našeho města. K dnešnímu dni už lepím deníček druhý. Když získáte 100ks vizitek a s nimi 100 čárových kódů,  pošlete je na příslušnou adresu, obdržíte zdrama  deníček nový. Vizitky se dají objednat i přes počítač, nesmí se však šidit, musí být jen z míst, které sběratel navštívíl.

Deníček je moc dobrý pro oživování paměti. Každý večer před spaním si ho prohlížím a vzpomínám, co jsem na určitém místě viděla, co dobrého jsem si tam dala na zub, jaké tam měli pivo, jestli bylo hezky nebo pršelo. Když mi poslali nový deníček, přišel s ním i malý dárek - dětské vstupenky do Království železnic v Praze na Smíchově.

Na květen je již naplánovaný výlet do našeho hlavního města. Vnuci  mají přichystané batůžky, v nich deníčky, a těší se na dlouhou cestu vlakem. Vybereme pokladničky, protože v Praze nám asi přibude hodně vizitek a razítek. 

Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
To je moc hezké. Bohužel takovou turistiku nemůžu provozovat.
Marie Měchurová
Aničko, v zámku v Holešově taky mají vizitky, v Rymicích v muzeu, v Kroměříži, ve Zlíně....
Anna Potůčková
Já si jej pořídila také - v lonském roce v lázních Libverda. Ale zase tolik necestuji, takže asi bude dlouho trvat než jej naplním.
Hana Nováková
Dobrý nápad a moc hezky zpracované. I tak se dají vnuci přitáhnout k turistice a nelenivět.
Dana Puchalská
Hezký nápad, ale pro mne ne. Delší výlety prostě ze zdr. důvodů už nedám. V mládí jsem lezla po kopcích s báglem na zádech. Moc ráda na to ale vzpomínám. Proto fandím všem turistům a turistkám.
Zuzana Pivcová
Vypadá to moc hezky a děkuji za dobrý tip. Jen nebýt takový lenoch, :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%