Co se dělo s německou válečnou dokumentací ve Vojenském ústředním archivu? (Část 2)
Foto: archiv autorky

Co se dělo s německou válečnou dokumentací ve Vojenském ústředním archivu? (Část 2)

8. 4. 2019

Německé spisy, jejichž obsah se začal podrobněji rozkrývat až začátkem 60. let, se staly v mnoha případech důležitým průkazním materiálem pro zahájení trestního stíhání potencionálních válečných zločinců, kteří dosud žili v NSR.

historie
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
To koukám ...
Zuzana Pivcová
Jitko, mívala jsem občas články v časopise Vojenského historického ústavu "Historie a vojenství", vždy o nějaké dokumentaci, protože na vlastní historii tam byli jiní odborníci. A o osudu německých fondů jsem měla přednášku na mezinárodní konferenci. Ale to už dnes neplatí, už jsem z toho vypadla. :-D
Jitka Hašková
Zuzko díky. To by stálo za to vydat to knižně - myslím všechny tvoje vzpomínky.
Věra Ježková
Zuzko, opět velmi zajímavé.
Eva Mužíková
Zuzko, ještě že jsi nám " zůstala živá a zdravá "..... :)))) Zase zajímavé čtení.
Zuzana Pivcová
To je, Karle, ale fakt pravda.
Karel Boháček
Nikdo ani neví jak archivnictví je nebezčné povolání, my archiváři víme své..
Marie Doušová
Zajímavé a poučné ,hodně věcí člověk nevěděl. Dík.********
Jana Šenbergerová
Zuzko, měla jsi zajímavou práci, tak trochu detektivní.
Dana Puchalská
Zuzano, další zajímavé informace. Děkuju.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%