Ilustrační foto: ingimage.com
My to dělali lépe. Proč zkreslujeme minulost?
9. 4. 2019
To špatné z paměti mizí. Nepříjemné zážitky lidé vytěsňují. Ve vzpomínkách zůstává to příjemné, hezké, ale mnohdy zkreslené. Je to jedna z nejčastějších neshod mezi generacemi. Starší lidé totiž velmi často používají věty: My to dělali lépe. Za nás to bylo lepší. Dříve to tady bylo hezčí...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
9.4.2019 15:29
Já jsem asi narozena na nějaké šťastné planetě. Čím jsem starší, tím jsem spokojenější. Přesně naopak to má moje maminka, po rozhovoru s ní se musím vždy nějak odměnit, naladit se zpět na normál. Takové lidi lituju, ale není jim pomoci. A na dobu minulou si moc dobře pamatuji, proto dovedu ocenit, jak teď můžeme žít.
Věra Ježková
9.4.2019 14:17
Na tzv. vzpomínkový optimismus nevěřím. Protože u mě nefunguje. Co se týká mé minulosti, pamatuji si ji dost reálně a realisticky. Zvlášť tu nehezkou.
Zorka Horká
9.4.2019 13:12
Přiznávám, že v mé paměti špatné zážitky zůstávají. Sice je po celou řadu let překrývají nové, krásné a ještě krásnější, ale ty ošklivé nikam nemizí. Jsem Štír.....
Dana Puchalská
9.4.2019 11:01
To je už kocovina na entou.... Ano někdo si to prostě připustit ani nechce nebo neumí. :-) :-) :-)
Karel Boháček
9.4.2019 10:57
Tak jsem asi divný, já si spíše pamatuji to špatné - sic jsem prý velký optimista.
Mirek Hahn
9.4.2019 10:51
Moc pěkné téma. Jasně, všechno bylo dřív lepší, i kocovina.... A za socíku nebylo tak špatně....., že ? :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA