Foto: Archív
Tipy a triky, jak upéct dokonalého velikonočního beránka
2. 4. 2019Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte náš recept. Beránek vydrží dlouho vláčný a krásně vypadá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květa Řičánková
2.4.2019 19:23
Beránka nám vždy pekla stařenka jen z piškotového těsta,pocukrovala a uvázala mašli.Moc jsme se na něj těšili.Pak mi svoji formu dala abych mohla péct dětem,teď ji má dcera.Není nad dobře "zapečenou" formu.Na vymazání je nejlepší sádlo a vysypat hrubou moukou.Žádný tuk který obsahuje tekutinu,ta se spojí s moukou a nejde vyklopit.
Marta Novotná
2.4.2019 18:20
Beránka načínáme od ocásku a většinou si hlavičku s předními nožkami odváží vnoučátka. Peču i mazance a všichni se na ně těšíme. Před velikonocemi peču ještě jidášky.
Věra Ježková
2.4.2019 17:34
Nepeču, kupuju mazanec. Nelíbí se mi představa, že bych měla beránka zaříznout.
Jana Slavíková
2.4.2019 17:06
Beránka už mnoho let kupuju. Biskupského s čokoládou. Dopoledne si trůní mezi ozdobenými vajíčky a k poobědové kávě mu uříznu hlavu …..
Jarmila Komberec Jakubcová
2.4.2019 16:42
Přiznám se, že beránka jsem zkoušela péci jen jednou - bohužel z formy se mi nevyklopil.Asi zkoušet už nebudu ale asi podle receptu to bude mňamka. A asi bych tuk Hera nahradila máslem, ale možná že by se pak opět připekl - nevím.
Jana Šenbergerová
2.4.2019 14:13
Tento recept mi přišel velmi vhod. Už dlouho jsem beránka nepekla a pozapomněla na různá úskalí, kterým bych se ráda vyhnula.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA