Ilustrační foto: pixabay.com
Nenávidí sport. Přesto jsou v pohodě
21. 3. 2019
Neběhají, nejezdí na kole, z představy, že by cvičili po boku desítek dalších lidí ve fitcentru, se jim dělá mdlo. Nehrají žádné míčové hry, nelyžují. Pohyb je pro ně utrpením, ne radostí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
21.3.2019 17:41
Děkuji, Mirku, za vaši reakci, zasmála jsem se ! Jinak platí, jak píšete všichni, všeho s mírou a nejlepší je přirozený pohyb. Pokud sportovat, tak to moc nepřehánět. Bývalá spolužačka se na našem srazu chlubila, kolik kilometrů s manželem denně ujedou a že to mají už jako drogu. To může být. Jezdili po práci, v sobotu, v neděli a ty jejich najeté kilometry se mi zdály přehnané i vzhledem k jejich věku. Na dalším srazu jsme se dozvěděli, že je vdova. Její muž dostal infarkt z těch jejich šílených jízd (vášniví sportovci nechť prominou !)
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2019 17:37
Vždy jsem ráda cvičila, dokonce na skoro všech spartakiádách, dodnes si denně zacvičím, chodím na procházky a při svém sedavém zaměstnání - pracuji u PC se musím pohybovat.Jinak jsem i ráda chodila do "fitka", do Sokola na aerobik a vůbec si to nevyčítám. Dodnes nemám problémy ani s klouby, záda mi nebolí a cítím se po každém pohynu fit.každý to máme jinak. Moje jedna kamarádka chodí jen do kavárny a tím její aktivita končí a je také zdravá.
Věra Halátová
21.3.2019 16:51
Každý ať si dělá, co chce. Sport nahrazuje těžkou fyzickou práci. Aktivní sportovci mají dost často zdraví poškozené. Basketbalisté/ky mají přetížené kyčle a kolena, bývalé gymnastky mívají potíže s páteří.Můj známý, který házel kladivem, ten byl celý pokřivený - páteř a jednu nohu kratší. Ráno cvičím, denně ujdu 10 km pěšky, v létě 20 km na kole, chodím plavat na bazén. Kolektivní sporty nemám ráda, cvičení ve "fitku" - proč bych platila za jakýsi zvláštní pohyb na nějakých přístrojích? Svaly nechávám Pepkovi námořníkovi. Bydlím v horách. Každý rok v létě sem přijede spousta lidí, i starších, s novými drahými horskými koly, funí do kopce a uprostřed kopce mnohokrát zkolabují. Všeho s mírou.
Věra Ježková
21.3.2019 16:02
Ve škole v hodinách tělocviku jsem trpěla, měla mindráky z toho, že neudělám roznožku přes kozu, kotrmelec dopředu na hrazdě či „svíčku“ na kruhách. Pohyb ale potřebuji. Je jím chůze, dříve i kolo. V dětství jsem bruslila a lyžovala. Chodit někam cvičit – ani omylem.
Karel Boháček
21.3.2019 14:15
Je mi až líto kolik zbytečně energie spálí a kolik peněz vyhodí mladí lidi ve fitkách. Kdyby raději něco udělali pro druhé, něco opravili, postavili, zasázeli či jen uklidili / i po sobě/.
Magda Škodová
21.3.2019 13:53
Když jsem si přečetla poslední odstavec, tak jsem se až lekla, že mne odposlouchává tajná služba. Pokud někdo chce sportovat, tak ať sportuje a nevnucuje mi to, prostě sport nesnáším a rekordy staříků a stařenek jsou mi ukradené. Taky nemyslím pozitivně! Myslím totiž třeba na jídlo, čtení, návštěvu galerie a to zase rekordmani nepochopí. No a nejsem tlustá a pohybu mám kolem baráku a zahrady dost, asi mi dá víc zabrat proházení chodníku v půlmetru sněhu než marš s hůlkama.
Margita Melegova
21.3.2019 13:46
Nechodim, ani jsem nechodila nikam cvicit, leta jsem byla pruzna a ohebna, mela jsem pocetnou rodinu, zahradu a dum, to mne udrzovalo v neustalem pohybu, dnes mi staci prochazka pokud to muj zdravotni stav dovoli a jestli ma nekdo potrebu fitka je to jeho rozhodnuti.
Olga Škopánová
21.3.2019 12:52
Teda to jsem nevěděla jaké trauma je pro nesportovce soužití s námi sportovci jeden má až výčitky svědomí.
Zdenka Soukupová
21.3.2019 12:48
Je to tak. Nic se nemá přehánět a každý ať se věnuje tomu, co mu vyhovuje. Ale občas nechápu ty nehýbající se seniorky (a tím pádem trochu při těle), že si pořád stěžují, že jsou silné a ne a ne zhubnout. Asi samy nevědí, co chtějí...
Mirek Hahn
21.3.2019 12:24
Jana: když budete mít pocit, že už je to moc dlouhé, tak vždycky můžete začít sportovat a pokazit si to.... :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA