Báby tramvajové
Ilustrační foto: pixabay.com

Báby tramvajové

21. 3. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Taky mi to přijde genderově nevyvážené. Takový pojízdný lihovar je taky zážitek! Nebo fotbalový fanatik!
Jana Šenbergerová
Zvládla jsem 20 bab a další až příště. Mám seriál skoro na týden. Pokud nebude mít pan Nekvasil zájem o dědky v podání Jany H., já bych zájem měla. Občas mám potřebu mít ucelený obraz. :-)
Soňa Prachfeldová
Odhadla jsem to dobře , bodů bude sto. A je, fakt jsem se vyloženě chechtala. To je úctyhodný výkon pane Nekvasile. Však ono je dědku protivných také dost.
Jarmila Komberec Jakubcová
Od svých 15 do 19 let jsem žila na Žižkově v domě který vypadal navals stejně jako v inscenaci "Byl jeden dům".Tramvají jsem denně jezdila do Grafické školy na Malé straně ale po svých spolucestujících jsem většinou nekoukala a ani je nestudovala.Mám proto ráda příběhy z ještě starého Žižkova.Dnes ty staré pavlačové nahradila nová výstavba. Stále na starý Žižkov nemohu zapomenout.
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezký článek, pobavila jsem se až do konce. Váš sarkastický humor se mi líbí. Prosím napište ještě něco o cestě do Jižní Ameriky.
Jana Hošková
Vypadá to, že v těch poválečných letech bylo v Praze milion bab. Dědkové zřejmě neexistovali. Anebo jste zpracoval podrobnou studii všech bab, které jste za svůj život potkal...kdybyste měl zájem, já bych vám mohla konkurovat svým studiem dědků :-))
Věra Ježková
Já jsem bába netrpělivá, protože jsem nevydržela přečíst všechna písmenka. Ale nápad dobrý, vtipně zpracovaný.
Jana Kollinová
Pobavila jsem se. V některým momentech jsem si vybavila povídku Šimka a Grossmana Moje jízda tramvají, ale pan Nekvasil svojí analýzou bab v pražské tramvají šel mnohem dál. Pozoruji, že většina jeho studií se týká seniorek a začínám nabývat dojmu, že baby ho iritují. Málo článků o dědcích. Snad příště. :-)
Zuzana Pivcová
To je zřejmě sbírka takových figurek za několik desetiletí, anebo jezdím málo tramvají. Pamatuji si jen jednu paní (nechci ji nazývat babou), která při jízdě celou cestu komentovala formou monologu politickou situaci u nás. A jednoho pána, který se bezdůvodně začal navážet do vedle sedící čtoucí studentky stylem: No, to neumíte říct německy, že? To je samá angličina. Co vlastně dnes umíte, nic, že? Víte, co to je....? A jeden pán seděl hned za prostředními dveřmi autobusu na krajním sedadle, takže zabíral dvě místa. Nastoupila jsem a stála blízko něj sotva u schůdků ve dveřích. On mi začal dělat přednášku, že stojím tak blbě, až přese mě lidi nebudou moct vystupovat. Tak jsem mu řekla: Jo, od Vás to fakt sedí. On mě ale vůbec nepochopil.
Mirek Hahn
Má to svoje mouchy.... Nicméně, to se tak často nevidí...Připomíná mi to některé pasáže Dantova Pekla a některé obrazy Hieronyma Bosche :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%