Ilustrační foto: pixabay.com
Báby tramvajové
21. 3. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
11.10.2019 23:30
Taky mi to přijde genderově nevyvážené. Takový pojízdný lihovar je taky zážitek! Nebo fotbalový fanatik!
Jana Šenbergerová
23.3.2019 17:26
Zvládla jsem 20 bab a další až příště. Mám seriál skoro na týden. Pokud nebude mít pan Nekvasil zájem o dědky v podání Jany H., já bych zájem měla. Občas mám potřebu mít ucelený obraz. :-)
Soňa Prachfeldová
22.3.2019 07:21
Odhadla jsem to dobře , bodů bude sto. A je, fakt jsem se vyloženě chechtala. To je úctyhodný výkon pane Nekvasile. Však ono je dědku protivných také dost.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2019 21:26
Od svých 15 do 19 let jsem žila na Žižkově v domě který vypadal navals stejně jako v inscenaci "Byl jeden dům".Tramvají jsem denně jezdila do Grafické školy na Malé straně ale po svých spolucestujících jsem většinou nekoukala a ani je nestudovala.Mám proto ráda příběhy z ještě starého Žižkova.Dnes ty staré pavlačové nahradila nová výstavba. Stále na starý Žižkov nemohu zapomenout.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2019 17:42
Moc hezký článek, pobavila jsem se až do konce. Váš sarkastický humor se mi líbí. Prosím napište ještě něco o cestě do Jižní Ameriky.
Jana Hošková
21.3.2019 17:30
Vypadá to, že v těch poválečných letech bylo v Praze milion bab. Dědkové zřejmě neexistovali. Anebo jste zpracoval podrobnou studii všech bab, které jste za svůj život potkal...kdybyste měl zájem, já bych vám mohla konkurovat svým studiem dědků :-))
Věra Ježková
21.3.2019 16:06
Já jsem bába netrpělivá, protože jsem nevydržela přečíst všechna písmenka. Ale nápad dobrý, vtipně zpracovaný.
Jana Kollinová
21.3.2019 13:12
Pobavila jsem se. V některým momentech jsem si vybavila povídku Šimka a Grossmana Moje jízda tramvají, ale pan Nekvasil svojí analýzou bab v pražské tramvají šel mnohem dál. Pozoruji, že většina jeho studií se týká seniorek a začínám nabývat dojmu, že baby ho iritují. Málo článků o dědcích. Snad příště. :-)
Zuzana Pivcová
21.3.2019 12:46
To je zřejmě sbírka takových figurek za několik desetiletí, anebo jezdím málo tramvají. Pamatuji si jen jednu paní (nechci ji nazývat babou), která při jízdě celou cestu komentovala formou monologu politickou situaci u nás. A jednoho pána, který se bezdůvodně začal navážet do vedle sedící čtoucí studentky stylem: No, to neumíte říct německy, že? To je samá angličina. Co vlastně dnes umíte, nic, že? Víte, co to je....? A jeden pán seděl hned za prostředními dveřmi autobusu na krajním sedadle, takže zabíral dvě místa. Nastoupila jsem a stála blízko něj sotva u schůdků ve dveřích. On mi začal dělat přednášku, že stojím tak blbě, až přese mě lidi nebudou moct vystupovat. Tak jsem mu řekla: Jo, od Vás to fakt sedí. On mě ale vůbec nepochopil.
Mirek Hahn
21.3.2019 12:18
Má to svoje mouchy.... Nicméně, to se tak často nevidí...Připomíná mi to některé pasáže Dantova Pekla a některé obrazy Hieronyma Bosche :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA