Pražské povstání. FOTO: ČT24
Protektorát, jeho konec a celková rekapitulace
17. 3. 2019Již v samém začátku varoval Hitler protektorátní občany před jakýmkoliv projevem odporu vůči zájmům Velkoněmecké říše, německé správě na protektorátním území i německé armádě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Vácha
20.3.2019 17:55
Mám rád historii a tak jsem si i tento článek přečetl s chutí, i když téma veselé není.
Anna Potůčková
20.3.2019 12:31
Dávno jsem pozapomínala některé věci z našich dějin. Díky za připomenutí!
Dagmar Bartušková
18.3.2019 19:45
Zuzko, díky zveřejnění některých ne všeobecně známých faktů jsem o něco chytřejší.
Karel Boháček
18.3.2019 16:22
Těch vesnic bylo více, nelze ani zapomenout na zničené obce na Sedlčansku - vojenský prostor SS.
Zorka Horká
18.3.2019 13:10
Před osmdesáti lety se musely přijmout zákony Velkoněmecké Říše no a dnes dobrovolně přijímáme zákony EU.... nemíří se při tom na nikoho zbraněmi, děláme to dobrovolně a jen čas ukáže :-(
Zdenka Jírová
18.3.2019 00:21
Věcný a kvalitní článek. O okupaci v roce 1938 a o tom, jak se žilo za války, vím z vyprávění mých rodičů. Tatínek narukoval při mobilizaci vyhlášenou prezidentem Benešem a také vyprávěl o náladě mužstva , když se museli vrátit zpět a podřídit se Němcům. U nás v bytě byla ještě v dubnu 1945. kdy jsem už byla na světě, německá prohlídka, která hledala ukryté zbraně. Naštěstí nic nenašli, tatínek měl pušku ukrytou v hnoji. Jinak by nás všechny postříleli.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA