Ilustrační foto: ingimage.com
Sebevědomí. Kdy ho máme nejvíce?
6. 3. 2019
Sebevědomí, sebedůvěra, uvědomění si toho, co umíme, v čem jsme dobří. Duševní klid, rovnováha. To jsou vlastnosti, které člověku v životě výrazně pomáhají. Souvisí nejen s povahou, ale také s věkem. Tak co myslíte, kdy je člověk sebevědomější? Ve dvaceti nebo v šedesáti?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
6.3.2019 20:56
Dobrá osnova pro napsání soutěžního, v mém případě nesoutěžního, článku Moje energie. Vím jaká jsem, jaký žiji život a jak mě vidí druzí, je mi srdečně jedno ;-)
Alžběta Kusá
6.3.2019 20:40
Osobně si myslím, že pokud člověku nechybí sebevědomí celý život, ve stáří ho neztratí! Nemám zkušenosti s tím, že by někdo stavěl na odiv své sebevědomí. Sebevědomí člověk buď má a nebo ne, možná se špatně vyjadřuji, z daného člověka buď sebevědomí vyzařuje a nebo ne....A je důležité sebevědomí mít, protože tak okolí vycítí, že jste silní...!!
Mirek Hahn
6.3.2019 19:44
Sebevědomí, sebedůvěra, ...jsem spíš skromnější ...., jsem stár,..jsem star,..jsem Superstar ! ,-)
Zorka Horká
6.3.2019 16:30
Za sebe můžu říct, že si rozhodně nebudu zvyšovat sebevědomí učením číselné řady :-)) to jsem se s chutí zasmála. Když si představím, že bych rodinu a známé oslnila odříkáním několika tel. čísel. Předpokládám, že ten, kdo mne má rád, komu na mně záleží, ten to bude mít tak nastavené i kdybych ztratila důležitější schopnosti než je právě paměť. Asi jsem málo ambiciozní, jiná rozhodně nebudu. Nechci nikoho udivovat a oslňovat. Pro mne život není soutěž. Moje spokojenost je jinde. Ale nikomu, kdo chce víc, dál, výš, rychleji a co já vím co ještě, nikomu takovému jeho snažení neberu. Moje parketa to není :-)
Danka Rotyková
6.3.2019 15:57
Myslím, že máte pravdu všichni. Záleźí asi na tom, s kým se více stýkáme, zda to jsou mladí a vzdělaní lidé nebo spíše senioři, kteří jsou dnešní zrychlenou dobou otrávení. A v neposlední řadě jsme to také my, já se např. řadím k těm, co sebevědomí získali až v průběhu profesního života.
Karel Boháček
6.3.2019 15:27
No já asi budu jediný kdo nesouhlasí. Mám okolo sebe hodně 60 -70 let. mužů a všichni jsou pesimisté, nějak bez chuti. Všechno už viděli a zažili, pro nic nového nejsou zapálení, klídek a pivíčko, nic víc. Mladí toho umějí víc než my - otázka praxe se nedá srovnávat. Já jako stavební technik se nestačím divit jejich dovednostem a znalostem, nedivím se jejich sebevědomí. Takže u mně je to věk 25 -30 let !
Dana Puchalská
6.3.2019 12:43
U některých lidí je sebevědomí víc než diskutabilní. Myslím že někteří jedinci to víc než přehánějí. Je to možná těmi falešnými a umělými vzory, které čerpají. Když jim to potom( například v praktickém životě) dojde, je to pozdě.
Zdenka Soukupová
6.3.2019 12:32
Nic se nemá přehánět, ani to sebevědomí. Ale mladí jsou k tomu tak trochu vychováváni. Mnoho z nich se snaží být mistrem světa a pak jsou rozčarováni, když se přijde na to , že tomu tak není. My jsme byli vychováni trochu jinak. Zajímavý článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA