Foto: Jiří Hornek pro Českou ornitologickou společnost
Ptákem roku 2019 je hrdlička divoká
2. 3. 2019Česká společnost ornitologická vyhlásila Ptákem roku 2019 hrdličku divokou. Pomyslné žezlo přebírá od sýčka obecného, se kterým sdílí jeho původní domovinu v zemědělské krajině.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
2.3.2019 23:57
Nevím, jerstli jsem viděla hrdličku divokou, asi si pletu s hrdličkou zahradní,tu znám. Petici určitě podepíši.
Marie Seitlová
2.3.2019 15:46
Petici jsem podepsala, záleží mi na prostředí ve kterém žiji a budou žít další generace.
Marie Novotná
2.3.2019 15:40
Petici jsem podepsala ještě před přečtením tohoto článku.Zúčastnila jsem se sčítání ptáků a od té doby mi chodí emaily na toto téma.Je moc zajímavé téma.Díky .
Anna Potůčková
2.3.2019 13:06
Také jsem tuto petici podepsala a chci věřit tomu, že se stav v přírodě bude lepšit a hrdličky budou cukrovat všude kam se podíváme!
Dana Puchalská
2.3.2019 12:49
Před minutou jsem i já podepsala petici. Nechci aby naše země vypadala jako měsíční krajina.
Elena Valeriánová
2.3.2019 12:39
Děkuji. Petici už jsem podepsala, záleží mi na tom, jakou budeme mít přírodu.
Jana Šenbergerová
2.3.2019 12:04
Jak už jsem psala ve FD, poprvé jsem ji zaregistrovala jako mně neznámého "holuba" v průběhu srazu i60 v Rožnově pod Pradědem. Těší mě, že se stala ptákem roku. Ráda bych se s ní zase někde setkala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA