Ilustrační foto: pixabay.com
Hrdlička divoká, pták roku 2019
2. 3. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
3.3.2019 22:24
Paní Jano K. megahrdličky s prouzkem na krku by mohl být holub hřivnàč.
Jana Kollinová
3.3.2019 12:08
Hrdlička divoká je krásná. Dosud jsem viděla jen hrdličky zahradní, které mají krásný tmavý kroužek kolem krku. Mamince létaly na balkon na krmení. V Zámecké zahradě vídám "megahrdličky," trošku přerostlé na rozdíl od těch, které létaly několik let k mamince.
Soňa Prachfeldová
3.3.2019 09:07
Mám ráda hrdličky, Netušila jsem že je zahradní a divoká, poletují u nás na zahradě, pro mě je tento mírumilovný ptáček symbolem čistoty a pokory
Zuzana Pivcová
2.3.2019 19:53
Konzultovala jsem to se sestrou (viz můj předchozí komentář) a podle její encyklopedie a tamní fotky jsem usoudila, že v Týně jsou "obyčejné" hrdličky zahradní. Takže na tu divokou si budu muset počkat, až ji Eli vyfotí.
Naděžda Špásová
2.3.2019 14:37
O tom zvolení ptákem roku jsem se dočetla na netu. Ptáček je to moc hezký. :-)
Anna Potůčková
2.3.2019 13:59
...hrdliččin zval ku lásce hlas..... Ano je to krásný pták velikosti holuba a ne nadarmo jej najdeme i na svatebních oznámeních.
Jitka Hašková
2.3.2019 13:33
Tak jsem to popletla, je to s těmi hrdličkami naopak. Je tu i druhý článek z redakce. Psala jsem to po paměti a už si musím více ověřovat co píšu, paměť je čím dál tím horší. Omlouvám se.
Elena Valeriánová
2.3.2019 11:31
Jitko, myslím že Hrdlička divoká ne u nás původním druhém. Hrdlička zahradní je tady prý od roku 1942.
Jitka Hašková
2.3.2019 11:05
Díky za zajímavý článek. Dnes ráno o ní mluvili v Meteoru, říkali, že není původní druh u nás, objevila se asi po druhé světové válce..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA